Ford vrea să extindă gama de modele electrice Mustang: următorul pe listă este un SUV mai mic decât Mach-E pe platforma Volkswagen

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Vineri, 27.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford analizează posibilitatea de a lansa un SUV electric mai mic decât Mustang Mach-E care să utilizeze platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Ford a prezentat la sfârșitul lunii noiembrie SUV-ul electric Mustang Mach-E (foto), care oferă o autonomie de până la 600 de kilometri și care va sosi inclusiv în România în prima parte a anului 2021.

Constructorul american a confirmat că analizează varianta de a lansa și alte modele electrice sub brandul Mustang, în funcție de succesul pe care îl va avea la public Mach-E.

"Suntem foarte entuziasmați de ceea ce aduce brandul Mustang pentru acest model electric și am discutat deja despre extindere, despre un fel de familie (n.r - de modele Mustang)", a declarat Murat Gueler, directorul de design Ford Europa, pentru publicația britanică Auto Express.

Ford a semnat în luna iulie a acestui an un acord cu Grupul Volkswagen pentru a produce un model electric pe platforma MEB a constructorului german. Acordul prevede că Ford poate utiliza platforma MEB pentru a produce 600.000 de mașini la uzina de la Koln (Germania) începând din 2023.

Sursa citată susține că Ford se gândește deja ca modelul respectiv să fie un SUV electric mai mic decât Mach-E.

Totuși, americanii au identificat deja o problemă: în cazul platformei MEB, distanța dintre volan și baza parbrizului este mai mare decât în cazul modelelor tipice Mustang, penru a acomoda sistemul Head-up Display al lui Volkswagen ID.3.

Prin urmare, Ford ar avea dificultăți să dezvolte un model mai mic decât Mach-E care să respecte trăsăturile de design ale unui Mustang.

"Este esențial să avem suficientă flexibilitate și diferențiere. S-au discutat multe în prima parte a negocierilor cu Volkswagen și, pe baza parametrilor pe care i-am văzut, putem face un Ford grozav", explică Ted Cannis, directorul global pentru electrificare din cadrul Ford.

Via Auto Express

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Solutia: FORD Puma EV....cu autonomie de 500 km - ar fi pur si simplu SENZATIE!!!
    9 3
  • deja imi vine sa vomit!
    4 6
  • ACE - Craiova
    FORD are si o varianta (mult) mai usoara de vehicul electric, in curtea proprie - Puma EV - cu o autonomie de 500 km s-ar vinde EXCELENT!!!
    5 3
  • inexorabil
    Tragicomic…Reacţia bietului @alin pare strânsă într-o menghină a freneziei oarbe. O tempora!
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru