Francezii pregătesc restructurarea conducerii Renault: surse din guvern spun că soarta CEO-ului nu a fost încă stabilită

de Paul Cosma
Joi, 10.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța pregătește o restructurare a conducerii Renault, potrivit unor surse guvernamentale, care spun că soarta CEO-ului Thierry Bollore nu a fost încă stabilită.

Thierry Bollore, CEO-ul Renault, este în pericol să fie demis în contextul relației tensionate cu Nissan, conform informațiilor apărute în două publicații franceze. Bollore este văzut drept un protejat al lui Carlos Ghosn, fostul șef de la Renault și Nissan, fapt ce i-ar deranja pe japonezi.

Președintele Renault, Jean-Dominique Senard, ar fi dornic să pornească procesul pentru găsirea unui successor la funcția de CEO, astfel încât constructorul francez să lase în urmă era marcată de Ghosn.

Surse din guvernul francez, ce deține 15% din acțiunile Renault, spun că restructurarea conducerii este “pe masă”, însă “decizia aparține celor de la Renault”. Aceleași surse susțin că soarta CEO-ului Thierry Bollore încă nu a fost decisă.

Demiterea lui Bollore ar putea fi discutată în data de 18 octombrie, însă Renault a refuzat să comenteze această informație.

Thierry Bollore este CEO-ul Renault din luna ianuarie, atunci când Jean-Dominique Senard a devenit președintele constructorului francez.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru