Funcția Android Auto, disponibilă pe mai toate mașinile noi, primește îmbunătățiri

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Android Auto a ajuns la versiunea cu numărul 13 după cea mai recentă actualizare. Noul software aduce o serie de îmbunătățiri la mai multe elemente, precum camera și setările de confidențialitate, dar și o compatibilitate sporită pentru aplicațiile dezvoltate de diverse companii.

Android Auto, echivalentul lui Apple CarPlay pentru sistemul multimedia auto, a primit o actualizare. Noua versiune Android Auto 13 aduce o serie de update-uri minore la o serie de elemente și funcții importante. Printre ele se numără: camera, setările de confidențialitate, senzorii, telemetria și modul de utilizare.

Noua actualizare permite și o îmbunătățire a compatibilității cu aplicații third-party, adică cele dezvoltate de diverse companii. Unele dintre acestea vor putea avea acces la camera sistemului fără să afecteze funcționarea unor sisteme importante ale mașinii, precum camera de marșarier.

Dezvoltatorii de aplicații third-party vor putea specifica așa numitele regiuni de siguranță pentru conducere. Asta înseamnă zonele în care șoferii pot folosi în siguranță acele aplicații. Cât despre setările de confidențialitate, sistemul îi va avertiza pe șoferi cu privire la permisiunile de aplicație care pot fi folosite în siguranță, în timpul condusului.

Nu în ultimul rând, update-ul aduce și un meniu nou cu pagina de confidențialitate.

Acesta le oferă șoferilor o cronologie a evenimentelor pentru senzorii principali (camera, microfonul și locația).

Noua actualizare este una minoră în comparație cu update-ul precedent. În urmă cu câteva luni, Android Auto a primit o actualizare majoră, care a introdus o interfață grafică nouă și funcții noi, mai prietenoase în timpul condusului.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    ce masina noua..daca vrei pui pe orice masina..si mai bun/nou si ieftin fata de ce vine din fabrica.
    0 2
  • Este defapt Android Automotive care nu este clasicul Android Auto si nu este echivalentul lui Apple CarPlay. Android Auto si Apple CarPlay ruleaza pe telefon aplicatiile si le fac mirror. Android Automotive ruleaza direct in table masinii, are acces direct la facilitatile masinii (gen clima, lumini) si ofera suport pent AA si CarPlay.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru