Fuziunea Grupului PSA cu Alianța Fiat-Chrysler, mai aproape de realitate: Uniunea Europeană va anunța până în 17 iunie dacă acceptă acordul

de Daniel Popescu, Foto: Grupul PSA
Luni, 11.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană va anunța până în 17 iunie dacă va permite Grupului PSA Peugeot-Citroen să fuzioneze cu Alianța Fiat-Chrysler.

Grupul PSA Peugeot-Citroen și Alianța Fiat-Chrysler au anunțat în luna octombrie intenția de a fuziona și de a deveni astfel al patrulea mare constructor la nivel global.

Ulterior, acordul a fost aprobat de consiliile de administrație ale celor două grupuri auto, astfel că ultimul pas este un acord final al autorităților anti-trust de la nivelul Uniunii Europene.

Cei doi mari producători au solicitat vineri Uniunii Europene să înceapă investigația pentru fuziune, iar Comisia Europeană a anunțat acum că va da un răspuns final până în 17 iunie.

În funcție de modul în care fuziunea va influența piața auto globală, liderii europeni pot fi de acord cu fuziunea, o pot respinge sau o pot aproba cu respectarea anumitor condiții stricte.

În momentul anunțului inițial de fuziune, noul constructor rezultat ar fi avut o evaluare bursieră de circa 42 de miliarde de euro și o producție anuală de circa 8.7 milioane de mașini. Totuși, pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a schimbat radical datele problemei, ca urmare a scăderii vânzărilor și a întreruperilor temporare de producție.

În ciuda acestor probleme, cei doi constructori au anunțat recent că fuziunea va merge mai departe.

Alianța Fiat-Chrysler deține brandurile Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ram, Lancia și Chrysler.

Între timp, Grupul PSA include brandurile Peugeot, Citroen, DS și Opel.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru