GALERIE FOTO: Toate modelele Dacia au primit noul logo

de Bogdan Mirică
Miercuri, 15.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a publicat oficial primele imagini cu noul logo aplicat întregii game. Simbolul se va regăsi din 16 iunie pe Jogger, Spring, Duster, Logan și Sandero.

După ce Bigster ne-a arătat noul logo Dacia la jumătatea lui 2021, iar constructorul de la Mioveni a început să schimbe fața showroom-urilor sale cu noua identitate vizuală de anul acesta, următoarea mișcare așteptată de public era previzibilă: aplicarea noului simbol pe modelele actuale ale mărcii.

După o așteptare îndelungată, Dacia a făcut, în sfârșit, lumină. Avem primele imagini cu actualele modele Dacia purtând logo-ul văzut prima dată pe Bigster. Simbolul se numește Dacia Link și va putea fi regăsit pe toate modelele românești comandate după data de 16 iunie. Pe străzi, mașinile se vor vedea abia pe final de 2022.

Logo-ul Dacia Link este compus din literele D şi C stilizate, legate între ele asemenea elementelor unui lanț. Aplicarea logo-ului a dus la modificarea grilei. De asemenea, și jantele au primit acum noul logo, cum, de altfel, s-a întâmplat cu toate elementele pe care găsești de obicei identitatea vizuală. Spre exemplu, avem noul logo și în partea din spate, pe hayon, dar și la interior, pe volan.

Dacia a profitat de acest update și pentru a introduce o nouă culoare de caroserie, denumită Lichen Kaki.

Și nu e singura opțiune cromatică nouă. Spre exemplu, acum avem și o nuanță Gri Megalithe pe barele de pavilion, pe scuturile de protecție față și spate, precum și pe carcasele oglinzilor retrovizoare ale modelelor Sandero Stepway, Spring și Duster.

„Noul logotip exprimă caracterul esenţial al mărcii. Totodată, sigla „Dacia Link”, inspirată din universul mecanic, evocă simplitate, robusteţe şi conexiune, fiind astfel un simbol puternic al comunităţii clienţilor Dacia”, a declarat David Durand, director de design Dacia.

Comentarii (11)

  • Dan Voiculescu
    Logo-ul primenit Dacia putea să mai astepte,
    electrificarea întregii game de modele trebuie să reprezinte prioritate absolută pentru cei din Mioveni.
    7 33
  • Viorel
    Loganul arata urat de la spate dar arata ok
    16 15
  • De la ce Dacie este interiorul din poza 6 ?
    2 6
  • Poza 9 sau primul interior
    2 4
  • Pare cumva că au pus pe Dacia Duster interiorul de Renault Duster? Mai exact aeratoarele, că restul e la fel. În altă ordine de idei, părerea mea, plusuri (+) și minusuri (-).
    + noua culoare e faină
    + sigla vine destul de bine în față
    - ar fi mers sigla pe volan, scrisul mărcii vine cam aiurea
    - scrisul pe spate, la fel, nu vine prea bine.
    13 18
  • Mie imi place noua abordare de design. Nu ma omor cu numele marcii pe spate, dar este la moda si pana la urma asta si vrem de la Dacia.

    Chiar dragute ultimele modele.
    14 21
  • Dănuț Alin Niță
    @q
    Este interiorul lui JOGGER.
    2 2
  • Kaki (musai doi de K)
    Culoarea Lichen Kaki e cea mai urâtă culoare posibilă. Nu-mi pot imagina o culoare mai urâtă ca asta.
    12 8
  • DemisCreed
    Dacia va creste frumos de acum in colo , prin aceste noi modele fabricate după 2021 , Dacia pur și simplu a ridicat nivelul in care era văzută , este un NexT-Level și va fi din ce in ce mai apreciata . Dacia nu se mai vrea a fi mașina aia ieftină de luat peste picior . Nu sunt fan Dacia , însă progresul mărcii mă bucură enorm .
    Bravo Dacia !
    8 9
  • Toate modelele Dacia au primit,,, carlige de rufe.
    8 7
  • Oricât de leneș aș fi în trafic, când văd tiribombele astea Dacia-Renault, calc ușor accelerația doar să nu le mai văd.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru