General Motors se gândește la renașterea Hummer ca brand electric: “Este o idee, analizăm toate variantele”

de Paul Cosma
Marti, 18.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a anunțat că analizează ideea renașterii Hummer ca brand electric, în contextul în care producătorul american își va concentra toate eforturile viitoare în direcția electrificării.

La sfârșitul anului trecut, General Motors a anunțat cea mai mare restructurare din istoria sa, cu închiderea mai multor fabrici și renunțarea la modelele cu vânzări slabe. Grupul american a promis o regândire a strategiei, cu un accent exclusiv pe mașinile electrice în următorii ani.

Planul de viitor al americanilor se bazează, în primul rând, pe brandul Cadillac, văzut drept cel mai important pilon în „viitorul electric” al grupului. Primul Cadillac electric va fi un SUV dezvoltat pe noua platformă GM și va fi lansat cel târziu în 2021.

Americanii se gândesc și la Hummer, brandul ce a murit oficial în 2010, dar a cărui renaștere ar putea avea loc cu ajutorul unui model electric, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Ideea este analizată de oficialii GM, care evaluează “toate variantele posibile”. Planul GM este să lanseze pe piață cel puțin 20 de modele electrice, până în 2023. Pe lista americanilor se află sedanuri, SUV-uri, dar și modele de off-road.

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru