Germania vrea să investească 5.5 miliarde de euro în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Joi, 25.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Până în 2024, autoritățile germane vor oferi fonduri de 5.5 miliarde de euro pentru investiții în dezvoltarea rețelei de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Industria auto germană, cea mai mare din Europa, vrea să fie pregătită pentru înăsprirea normelor de emisii din UE și pregătește un plan ambițios privind promovarea vehiculelor cu emisii zero. 

Un purtător de cuvânt al Cancelarului Angela Merkel a declarat că Germania vrea să investească 5.5 milliarde de euro în infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice. 

Reprezentanții industriei auto germane susțin că promovarea mașinilor electrice și acceptarea lor de către clienți este singura cale prin care țara poate să respecte țintele tot mai stricte privind emisiile, potrivit publicației Handelsblatt. 

Europa devine o piață tot mai mare pentru mașinile electrice, iar jucătorii din sectorul auto cer autorităților să accelereze procesul de extindere a rețelelor de încărcare pe teritoriul UE. 

Via Bloomberg

Comentarii (15)

  • Si Romania are un plan ambitios paralel cu Germania: 90% din dieselurile de la ei sa ajunga aici. Restul de 10% in Polonia si Bulgaria. Dar noi, romanii trebuie sa fim atenti sa nu scapam oferta.
    4 12
  • Mihai al 2-lea,din acelasi sal
    Germania deschide in prostie centrale pe carbuni dar vrea masini electrice incarate cu curent murdar :))) din centrale pe carbuni care au o durata de functionare de cateva zeci de ani.
    https://www.dw.com/en/climate-activists-protest-germanys-new-datteln-4-coal-power-plant/a-53632887
    14 2
  • Depinde cat vezi si ce citesti:
    https://www.cleanenergywire.org/news/renewables-produce-more-power-fossil-fuels-germany-first-time
    49,3% din electricitate e din wind si solar.
    Ce ai pus tu se datoreaza faptului ca vor sa inchida centralele nucleare.
    Dar daca fiecare casa ar avea panouri solare pe acoperis, ar rezolva multe probleme in unele zone.
    Oricum, aproape 50% energie din wind si solar nu suna rau zic eu.
    4 8
  • Mihai al 2-lea
    https://techstartups.com/2021/02/11/germanys-green-energy-failure-germany-turns-back-coal-natural-gas-millions-solar-panels-blanketed-snow-ice/
    7 2
  • Adolf H.
    de ce as avea incredere in Germania care a distrus in 100 de ani continentul de 2 ori. Ba chiar de 3 ori daca punem la socoteala ca ei l-au dat pe K. Marx si apoi l-au sustinut financiar pe I.V. Lenin sa instaureze dictatura comunista in Rusia.
    A 4-a oara acum, vor face praf si UE prin politica tembela impusa le Bruxelles de von Leyen si haremul ei.
    5 10
  • Yagoda G.
    de ce as avea incredere in America care a distrus toate tarile unde a ajuns sa isi exporte democratia si binele cu sila?Sa acuzi acum Germania de ce s-a intamplat acum zeci de ani dar sa uiti ca aia care au facut asta in numele Germaniei nu erau germani,erau aceeasi care conduc acum din umbra America,toata Europa si Rusia,aia care in istorie au fost dati afara violent din tarile unde poposisera cam de 200 de ori mi se pare cam deplasat.
    8 0
  • Adnopel
    Pt Adolf H care are o varza in loc de creier,Ursula este belgiana,adică un fel de kaka de nație ca și noi,soțul german și ea ministra a lui tanti M,Germania este Ok,greșeală este a tembelilor politicieni care au admis sa vina la putere un avorton idiot și maniac ca Hitler..nu poți judeca un popor din prisma unor dezaxati,pune mana și citește cultura Și nu săruta fundul smântânit al francezilor și francofonilor care îl îndrăgești pr Napoleon,primul comunist întregitor al Europei Marxiste.
    10 1
  • @Yagoda
    Vad ca stii multe, esti un erudit. Spune-ne si noua la astia mai saraci cu duhul cine conduce din umbra America? Si pe vremea aia zici ca tot ei conduceau din umbra si Germania? Oau, intrdevar esti intelept.
    Oare cine sunt ticalosii aia care conduc din umbra? Spune-ne.
    Deci tu zici ca tarile unde a poposit America au fost distruse? Si aici ai dreptate. Au fost distruse inainte sa vina americanii care dupa aia au reparat (stii tu planul Marshall) si au pus treaba pe roate. Ma gandesc la germania in primul rand, Belgia, Olanda, Franta, Italia, Grecia, Japonia, Coreea de sud.
    Hm Oare esti trol de la Tiraspol? Sau de la Dubasari?

    PS pentru @Adnopel kaka de natie nu exista. cel mult unii oameni pot fi de kaka, de exemplu tu. Unde ma vezi pe mine vorbind de francezi. Ai o obsesie? sau te intalnesti des cu Napoleon si te enerveaza.
    IQ zero ai mai baiete.
    1 6
  • @@yahoda
    Orice om cat de cat cult sau care are o urma de inteligenta in teasta se uita uimit si cu scarba la tara aia a ta esuata de peste ocean,la ce a ajuns si la ce reprezinta ea de peste 40 de ani.. Atat meriti sa-ti raspund,si vezi ca nu e planul Marshall ci fondurile Marshall care au fost cam rambursabile iar Anglia si-a tras grosul cel mare dintre toate tarile europene din V care le-au primit(cam 100 miliarde de dolari in banii de acum). Si stii care a fost conditia pentru ele,nu?Creearea unei uniuni vamale a statelor vest-europene apoi CECO-ul l,precursorul mizeriei neocomuniste Ue de acum. Asa a devenit neocomunista Europa de V sub aripa protectoare a amerlocilor tai si a renuntat la granite si suzeranitate. Canta la alta masa acum si inchina-te la democrati si la biden si BLm lbqt Auzi,ne-au scos americanii din foame gratis cand ei si-au bagat nasul aici neinvitati si parca nu vedem si noi in ce laturi se scalda acum iubitii tai americani. Sper sa scapam de bocancul lor pus pe gatul Europei de zeci de ani si las-o mai usor cu salvatul ca pe noi nu ne-a ajutat cu nimic,0 barat,nu avem nicio datorie la ei.
    4 1
  • @@@yahoda
    ia zi maestre, ca n-ai raspuns la intrebare. Cine conduce din umbra? Lasa elucubratiile.

    Cat despre renuntatul la granite, bine ca s-a renuntat ca altfel trebuia sa trec Dunarea inot printre gloante. Acum trec cu masina pe autostrada pe la Nadlac fara sa ma ud. Iar bocancul american nu-l prea vad, insa simt inca cizma ruseasca care a lasat urme adanci si mai ales multi prosti plini de ura si frustrare.
    Deci zi doctore. Cine conduce din umbra America? Zi cu subiect si predicat. Doar nu ti-o fi frica?
    2 5
  • Vasile Zarnescu
    @Marsh frumos inot sau cu masina la lins bocanci americani,rapido si in trecere sa bagi cateva si pe la aia darji de conduc UE..Noroc ca nu exista zi in care iubita ta america sa nu se faca de cacao,o latura marxista care arunca din elicoper bani mai rau decat datea Nicu 100 de lei la revolutie,trebuie doar sa aprinzi tembelizorul si sa te uiti la stiri,blm,plm. Simti cizma ruseasca pe grumaz,ai? Atunci la telemunca,ba,ai de dat la sapa online sa mai iei de la partenerul strategic niste F16 vechi de 30 de ani si niste rachete patriot de cateva miliarde bune si ele ca tot vrea Putin sa atace budele din curtile romanilor.Si sa nu uti sa stai aplecat cu mana intinsa pentru viza Sua cum stau si ungurii care n-au baze americane in...a,pardon,rumane sclav dar mandru.
    4 3
  • ADNopel
    Hitler fugi la farmacie e reducere la Xanax,cultura zero ai tu,ești maro in pantaloni și in creier,spoit ce ești,toți văd ce nație de kaka suntem,tu spui de oameni de kaka..oamenii fac nația,este ca și noțiunea de stat dar te depășește ipoteticul,marsh la culcare functionalule.
    6 3
  • Obregia
    Va rugam sa ne scuzati ca am dat wi-fi fara parola la pacientii dezaxati!

    Desi se intituleaza foarte inspaimantator Hitler si au apucaturi de legionari sa stiti ca pot fi foarte usor potoliti cu calmante si camasi de forta.

    Dar n-ar fi rau sa intervina si institutiile abilitate pentru ca niste baieti de pe aici au niste treaba care nu are legatura nici cu masinile, nici cu electrificarea...trolii astia au o agenda de urmat!
    3 3
  • La partea cu trimisul lu' Lenin de catre nemti la rusi A.H. are dreptate,doar ca Germania devenise atunci o cloaca comunista spurcata de interationalisti.Sa nu injura poporul german ca a suferit cum au suferit si rusii si toate natiile care s-au pricopsit cu o mizerie de razboi gandit fix sa decimeze si sa slabeasca pentru vecie europenii.
    3 0
  • intrebare pt. AM
    citind comentariile vad ca AM a devenit o hazna de troli putinisti care altceva decat sa injure pe americani si sa sublinieze la fiecare comentariu cat de kaka (citez din maestrul ADNopel) sunt romanii nu stiu. Aaa, ba da, scuze, mai stiu sa injure atunci cand te legi de rusia, steaua si soarele lor la care se inchina neincetat mai ceva ca jihadistii la Allah.

    Bine, vad si oarece teorii ale conspiratiei demne de Balaceanca, gen America condusa din umbra si alte elucubratii demne de opioide tari.

    Acum chiar. Cine conduce America din umbra? Nu s-a raspuns inca la aceasta intrebare.
    0 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru