GLA, GLC, Clasa A și Clasa B: primele modele Mercedes-Benz care vor primi noul motor pe benzină de 1.3 litri

de Cornel Șocariciu
Luni, 18.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua motorizare de 1.3 litri TCe a fost introdusă de Renault pe Scenic și Grand Scenic. Conform zvonurilor, GLA, GLC, Clasa A și Clasa B vor beneficia și ele de motorizarea pe benzină.

La începutul lunii, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și Daimler au lansat un nou motor pe benzină. Acesta face parte din cadrul familiei Energy TCe, are o capacitate de 1.3 litri și este disponibil în trei versiuni: 115 CP/220 Nm, 140 CP/240 Nm și 160 CP/260 Nm.

Varianta de bază a motorului va fi oferită doar cu o cutie manuală, în timp ce versiunile de 140 CP și 160 CP vor fi disponibile și cu transmisia automată EDC.

Primele modele din gama Renault care au primit motorul de 1.3 litri benzină sunt Scenic și Grand Scenic. Noul propulsor va fi produs la uzina Renault din Valladolid, Spania, la uzina Nissan din Sunderland, Anglia și în cadrul fabricii Daimler din Kolleda, Germania.

Pentru moment, oficialii Mercedes-Benz încă nu au anunțat modelele care vor primi noua motorizare, dar surse apropiate companiei spun că nemții vor pune unitatea de 1.3 litri pe GLA, GLC, Clasa A și Clasa B.

Cât despre Renault, francezii spun că propulsorul va fi introdus progresiv și pe alte modele pe parcursul anului viitor.

Via | Autonews (înreg.)

Comentarii (5)

  • Cred ca este o greseala, GLC cu 1.3? Poate CLA...
    11 0
  • Cineva
    Motor de DACIE ?
    2 3
  • Da, motor de Dacie pe Mercedes :), al treilea, după DCi 90 și 110 și dacă nu luăm în calcul TCe 90, care e pe Smart.
    A dezumflat câteva vise de ”merțan”, rămâne de ales, resemnat, ”doar” un Haudi, probabil tot antic.
    4 2
  • @ Cineva... da Bo$$, motorul de pe Dacia 1300 TLX.
    Bravo Renault, bravo Mercedes; in viitor posesorii de Mercedes vor merge la dezmembrari sa ceara piese de pe Renault pt Mertzanele lor :)
    5 2
  • @Care motor de Dacie oameni buni? Dacia va vedea asa motorizari peste 4-5 ani abia, iar atunci vom vorbi de varianta de 115 cp.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru