Google Maps: funcția care afișează rutele eco va fi disponibilă în România

de Tiberiu Safta
Joi, 08.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a anunțat că va extinde noua sa funcție în aplicația Maps de afișare a rutelor mai economice pentru șoferi în mai multe țări din Europa. Printre acestea, se numără și România, unde noua funcție ar urma să fie implementată în această săptămână.

Anul trecut, Google Maps a introdus o funcție nouă, care le oferă utilizatorilor opțiunea de a alege rutele cele mai economice, pentru reducerea consumului și o mai bună protecție a mediului. Inițial, noua funcție era disponibilă doar în SUA, Canada și Germania, însă, această funcție se va extinde în Europa.

Mai exact, noua funcție de afișare a rutelor economice va fi disponibilă în circa 40 de țări din Bătrânul Continent. Printre ele se numără și România, unde noua funcție ar urma să fie implementată treptat începând cu această săptămână.

Pentru ca funcția să fie cât mai eficientă, utilizatorii vor trebui să specifice tipul motorului mașinii. Potrivit celor de la Profit, noile rute economice vor fi create prin adunarea de informații furnizate de Agenția Europeană de Mediu și de Laboratorul Național de Energie Regenerabilă al Departamentului de Energie din Statele Unite.

Așa cum am menționat mai devreme, noua funcție va fi implementată treptat începând cu această săptămână.

via Profit

Comentarii (5)

  • principiu de baza e simplu - fara autostrazi si fara trecerea prin orase aglomertate.
    9 0
  • Eu unul as prefera sa vad si radarele pe Maps ca sa nu mai fiu nevoit sa folosesc si Waze. Avand in vedere ca Waze este detinut de Google, nu vad de nu ar putea implementa chestia asta. Sunt fan Waze dar design-ul Maps este mai frumos.

    Sau Waze este pentru a difuza reclame si Maps ramane mai curat?
    7 0
  • Mircea Badea
    probabil va semnala toti dealerii din zona de electrice si bicle..

    waze cred ca il considera un mirc...
    3 5
  • Seriff
    Probabil va semnala toti fraierii care stau la coada sa incarce troacele cu baterii.
    9 2
  • Când sunt prin România folosesc cu succes detectorul de radar. Nu ma bazez pe Waze, mai ales ca in majoritatea situațiilor radarul era in mișcare, deci Waze nu ajuta.
    Nu exagerez cu viteza, dar un 70 mai ajung prin localități in anumite situații, noapte, pustiu etc. si parca nu as contribui la fondul de amenzi așa ușor. Folosesc doar google Maps si pentru ca este foarte ușor sa salvez locații, puncte de interes sau trimis locatii… nu ma “prins” niciodată waze-ul, deșii i-am dat câteva șanse.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru