Grupul Volkswagen vrea să fie lider pe piața mașinilor electrice până în 2025

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul german Volkswagen AG vrea să fie liderul segmentului mașinilor electrice până în 2025. În 2021, nemții au ca obiectiv comercializarea unui milion de mașini electrice.

A fost o săptămână plină pentru Grupul Volkswagen. Nemții au susținut conferința de presă anuală în cadrul căreia au vorbit despre planurile de viitor. Așa cum era de așteptat, accentul cade foarte mult pe electrificare.

Grupul are în plan să construiască cel puțin șase fabrici de baterii pe continentul european, iar în acest an vrea să comercializeze un milion de vehicule electrice.

Totodată, până în 2025, cel târziu, Grupul Volkswagen intenționează să ocupe poziția de lider pe piața mașinilor electrice. Până în 2030, vehiculele cu zero emisii vor reprezenta 60% din livrări, susțin mai marii companiei.

În ceea ce privește uzinele de care pomeneam, primele două urmează să fie construite în Salzgitter, Germania, și Skelleftea, Suedia.

Prima va produce un nou pachet de celule, care va echipa 80% din modelele electrice ale Grupului până în 2030. Fabrica din Germania se va ocupa de producția bateriilor pentru brand-urile premium de sub umbrela Volkswagen AG.

via Automotive News

Comentarii (8)

 • Care piata? Globala, asiatica, europeana.... Matache?

  presupun totusi ca nu le-ar fi prea greu.
  11 1
 • Cu arătări precum iX și prețuri de 77.300 euro precis veți lideri...
  8 4
 • Ce treaba are iX cu VW ? :).
  11 4
 • inexorabil
  Mafiot perfect inapt pentru misiuni secrete (din cauza “harului” de a te deconspira singur) şi “convertit” (pentru comozii mintal incurabili) în Fa Nel (ca alternativă “spirituală”), îţi iese sudoarea “VAGofobiei” prin toţi porii.
  Hai, du-te de te spală, dar dă-i bine cu şmirghelul.
  9 6
 • @dan_grc, era doar o ilustrare a urîtului suprem :)) pentru ca la VW nu am gasit exemple
  7 3
 • Edikkk
  Deja VAG s-a înscris ca fiind un Samsung al maşinilor electrice, unde Tesla este un Apple.

  Va veni, din păcate sau nu, şi vremea unde vor veni buluc chinezii.... Huawei, ZTE, Oppo, Vivo... care vor mânca grosul pieţei.... dar când? 30 - 50 de ani?
  4 1
 • Sa inteleg ca aia din mijloc e varianta echiparii de baza !!?? Cam asa tinde piata din ce am vazut in ultima vreme .
  7 0
 • in romania vor vinde barci, ca doar suntem marea neagra dupa opinia lor
  2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru