Guvernul le promite celor de la Dacia finalizarea autostrăzii Pitești-Sibiu până în 2020

de Sebastian Toma
Joi, 04.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrada Pitești-Sibiu este prioritatea numărul unu a Masterplanului de transporturi al României și va fi finalizată în 2020, a promis astăzi, în numele Premierului, un oficial al Guvernului în fața celor de la Dacia.

Esential 5 ore ar economisi un TIR care merge de la Pitești înspre Vestul Europei (prin Arad) dacă ar exista autostradă până la Sibiu.
Reprezentanții Dacia au fost asigurați în mod public de oficialii Guvernului României că vor avea o autostradă de la Pitești la Sibiu până la finele lui 2020. În ciuda faptului că au existat mai multe îndoieli în privința realizării la timp a acestui proiect, existând în continuare anumite semne de îndoială, reprezentanții celui mai mare exportator al țării au fost asigurați că lucrurile merg înainte în privința proiectului de construcție al autostrăzii Pitești-Sibiu. Veștile au venit de la un reprezentant al Guvernului prezent la un eveniment care aniversa 10 ani de la deschiderea centrului logistic Mioveni, din care pleacă 600 de camioane pe săptămână spre destinații din toată lumea. Reprezentantul guvernului prezent la evenimentul de aniversare a 10 ani de la inaugurarea centrului de logistică din Mioveni a livrat promisiuni de la Primul Ministru al țării care a asigurat reprezentanții companiei că aceasta va fi realizată la momentul promis și că este prioritatea numărul unu a Masterplanului de Transporturi al României. CNADNR va organiza în acest sens o nouă licitație pentru contractul de realizare al studiului de fezabilitate al proiectului autostrăzii Pitești-Sibiu până la sfârșitul lunii.

Cei de la Renault au investit în Dacia înainte să aibă măcar o autostradă care să ducă produsele sale de la uzină până la o graniță a țării, dar succesul mărcii din Mioveni poate fi perpetuat doar printr-o asemenea investiție în infrastructură.

Nicolas Maure, Președintele Dacia, declară că producătorul din Mioveni ar economisi un total de 10 ore de transport pentru fiecare camion cu piese și automobile care merge spre Vest dacă ar exista autostrada Pitești-Sibiu. Cele zece ore menționate se referă la drumul dus-întors al fiecărui camion în parte. Beneficiile existenței autostrăzii pe acel sector de drum se vor aplica și altor șoferi, prin eliberarea traseului de pe Valea Oltului și oferirea unei alternative viabile de traversare rapidă a României.

În 1990, în România nu exista decât la Armată noțiunea de logistică. La noi s-a implementat totul de la zero.

Constantin Stroe
Președinte ACAR
Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România, a fost prezent la evenimentul care marchează zece ani de la inaugurarea centrului logistic Mioveni și a făcut câteva declarații referitoare la autostradă și la centrul a cărei implementare a efectuat-o la vremea respectivă. Fostul vicepreședinte al Dacia a rememorat în fața celor prezenți momentul obținerii aprobării consiliului local Mioveni de a construi centrul de logistică, eveniment derulat în 22 decembrie 2003.
Stroe a declarat că și-a propus atunci să facă din Mioveni "Singura localitate românească racordată pe plan mondial" și a semnat actul de cumpărare al terenului fără să aibă aprobarea partenerilor francezi, la doar o zi după ce a primit permisiunea Consiliului Local. Tot Stroe le-a promis jurnaliștilor că va cere construcția autostrăzii Pitești-Sibiu până când va fi finalizată, și promite să facă acest lucru nu doar pentru Automobile Dacia, companie de care nu mai este legat juridic, ci în numele cetățenilor țării și al tinerilor.

Sursă foto: Construim-România

Comentarii (13)

  • Sandu al-III-lea
    Guvernul promite multe.As vrea sa promita si o demisie in bloc.
    26 4
  • interesant ca se reface licitatia dupa ce stiu eu ar fi a 3 oara. Prima data au anulat-o fara sa pronunte un castigator si a doua oara s-a ajuns la curtea de apel in urma contestatiilor. oricum castigase o firma lipita de bani publici fara experienta si bine infipta (Tecnic cea care a proiectat si viaductul de la aciliu caruia i-au fisurat cuzinetii in scurt timp datorita erorilor de proiectare)
    17 0
  • Eu numai cand ii aud cu "Masterplanul" in gura ma umfla rasul.
    20 0
  • Voi inca nu v-ati invatat ca atunci cand guverul PROMITE, defapt ...
    Ce suntem aici ? Copii sa fim dusi cu zaharelul ???
    20 0
  • 1. partea buna este ca in sfarsit terminarea A1 (inclusiv sectorul Pitesti-Sibiu) devine prioritatea nr 1 (asa cum e normal)
    2. partea proasta e ca... bla bla bla... vorbe in vant!
    15 0
  • antonny
    facem autostrada dar IN 2020 va vrem LA VOTAREA ......STITI PE CINE SA PUNETI STAMPILA
    7 1
  • Fratilor...2020 inseamna 30 de ani de la revolutie! 30 de ani. Nu 10, 15 sau 20. Numai dupa asta ne putem da seama cat s-a furat si cat nu s-a facut in tara asta.

    Prin comparatie sa ne gandim unde erau in 1975 Franta si Germania la 30 de ani dupa terminarea razboiului. O sa vina unii si o sa zica de planul Marshall. Ok. Insa la noi si cu miliarde de dolari pompate tot nu s-ar fi facut nimic din cauza hotiei.
    22 1
  • inexorabil
    Vă puteţi imagina o contopire între două doctrine "incompatibile", nazism şi bolşevism? Ar rezulta nazişevismul. Aceasta este politica dominantă a momentului, oriunde în lume. Tot ce poate fi închipuit ca rău se identifică şi se manifestă din plin în intimitatea mecanismelor de conducere a societăţii. Şi să nu se lase nimeni amăgit: DNA nu înseamnă decât un Gestapo/GUGB, care acum simulează "stârpirea corupţiei la nivel înalt"; pe urmă, îşi va dezvălui adevărata menire: să-i vină de hac oricui nu acceptă şi nu se supune "sistemului" masonic...Să nu-mi spuneţi că nu ştiaţi că preşedintele Iohannis şi primul gospodar al ţării, V.V.P., sunt masoni. Structura ultramasonică DNA (controlată de CIA) nu îndrăzneşte nici cu gândul să-i atingă pe aceşti doi indivizi putrezi, nu doar corupţi. Dimpotrivă: dacă cei doi i-ar vizita sediul, ar fi întâmpinaţi cu reverenţă...La fel s-ar întâmpla şi în cazul celuilalt nazişevic, Băsescu, ocolit cu grijă de DNA datorită pupincurismului ireproşabil prestat de marinar stăpânilor americani ai ţării noastre, care hotărăsc cine "trebuie" să ocupe postul suprem în aparatul de stat, cum să percuteze "justiţia" şi unde să se îndrepte averile "condamnaţilor".
    În definitiv, vin ai noştri, pleacă ai noştri (toţi purtând cu mândrie intelectuală şorţurile ritualice care-i deosebesc de masele "nedescurcăreţe" şi duse de nas cu tembelizorul), noi rămânem tot ca...

    Acestea fiind zise, promisiunile guvernului merită exact preţul cuvenit: flegme populare. Pur şi simplu. Hroaaa-ptiu!
    4 6
  • daca am iesi in strada ar fi impanzita tara de autostrazi in 5 ani. dar n-are cine sa iasa.
    bine ca nu ne mai scuipa pdl-ul in timp ce ne fura.
    12 1
  • @inexorabil

    Se pare că VVP este prea prost, chiar și mason fiind, pentru că tocmai este cercetat de DNA :)
    3 1
  • inexorabil
    De la "cercetat" la "condamnat" este cale lungă...Probabil că ni se serveşte un tertip: hei, coană Justiţie, ia-i în cătare pe toţi, şi din "stânga", şi din "dreapta", ca să creadă fraierimea că legea funcţionează în România, este echidistantă şi nu iartă pe nimeni, indiferent cine ar fi, chiar Justiţia însăşi!

    Am studiat asiduu literatura ortodoxă şi n-am găsit nicio referire profetică la o ipotetică înflorire a "adevăratei, nepărtinitoarei şi necruţătoarei" justiţii omeneşti şi când asta, taman acum, în preajma sfârşitului lumii...În schimb, în Epistola a doua către Corinteni, la cap. 11, vs. 14 şi 15, scrie aşa: "Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii. Nu este, deci, lucru mare dacă şi slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptăţii, al căror sfârşit va fi după faptele lor"...

    Ştii cum conturez eu cea mai solidă dovadă că ţara asta zace sub talpa străinilor, pierzându-şi independenţa, cuvânt aflat pe buzele lui Ceauşescu înainte de a muri? La cât de puternică a ajuns Mafia politică de la noi, ar fi fost prea lesne ca aceasta să tocmească o echipă de asasini profesionişti şi feroci, care să-i spulbere, la propriu, pe toţi procurorii/judecătorii incomozi, dar şi pe mascaţii lor credincioşi, căci şi ei sunt oameni, vulnerabili şi familişti. Pe mafioţi i-ar fi durut undeva de reacţiile indignate ale opiniei publice din întreaga lume. Dar cum să comiţi o asemenea oroare când ştii că "justiţia" este straşnic impusă şi controlată de serviciile secrete străine, mai precis de cele iudeo-americane şi maghiare, primele fiind interesate de jaful de proporţii al bogăţiilor noastre naturale şi inestimabile şi de denaturarea/păgânizarea/bagatelizarea Ortodoxiei, iar ultimele de dezmembrarea statului naţional unitar! Este foarte curios cum nababi trufaşi şi semizei "intangibili" altădată se lasă acum atât de uşor încătuşaţi şi vârâţi în dube (toţi afişând nişte mutre sincer neputincioase, de Nabucodonosor alungat de pe tronul cel grandios pentru a se hrăni cu iarba câmpului), deşi sunt perfect conştienţi că sunt văzuţi de toată planeta. Pe vremurile lor de aur, adică de nelegiuire (în dispreţ contra legilor elaborate de ei înşişi), prosperitate, hegemonie şi fericire (în urmă cu 5-15 ani), nici n-ai fi conceput o asemenea umilinţă…Unde s-a "evaporat" mândria lor nemărginită şi tipică? Toţi trepăduşii care îi “saltă” acum fără teamă, cu muşchii umflaţi şi cu gesturi teleghidate, corecte procedural, ar fi pocnit călcâiele în faţa demiurgilor telurici, scăpându-se în nădragi şi tremurând pentru soarta lor profesională. S-a exprimat inspirat Vadim, de curând: "Avalanşa de arestări are un singur scop: nu asanarea, ci asasinarea clasei politice şi confiscarea unor mari sume de bani de la cei arestaţi, care vor umple buzunarele stăpânilor americani".

    Dacă ar fi valabilă teoria că autorităţile judiciare acţionează de bună voie, independente, nestingherite şi chiar sprijinite logistic de politicienii-legiuitori (împotriva lor înşişi, carevasăzică) şi financiar de politicienii-executori (idem), atunci nici n-ar mai fi nevoie de...revenirea lui Hristos pe pământ, căci ar face procurorii ordine de colo până colo şi n-ar mai rămâne nicio moleculă de rău, pe nicăieri. Dar El va apărea oricum, fiindcă alde DNA nu ştiu, nu pot şi nici nu vor să combată toate formele de existenţă ale întunericului spiritual, destul de abil ca să nu fie "incriminabil penal". Plus că n-ai cum să faci abstracţie de "componenta umană" a DNA. Cine poate garanta că ei n-ar fi păcătoşi (ce prevede 2-Timotei 3:1-7?), nevrednici în faţa unicului Judecător, Cel din Ceruri?

    Aşadar, cine a înghiţit uriaşa cacealma "Justiţia este ceea ce pare" (hm, dar nu pare ceea ce este...) să fie sănătos! Se uită prea mult la tembelizor (denumire ironică mai concludentă acum decât în comunism!). Tot acolo va urmări ridicarea şi apoteoza lui Antihrist, la care, dacă el se va jura că este Dumnezeu şi că va prii tuturor oamenilor, vor "pune botul", că doar lumea şi-a creat acest nărav-automatism "Măi, nu încape îndoială că X trebuie crezut şi uite de ce: poartă însemnele autorităţii de stat, care este valoarea supremă, eternă şi incomparabilă pe pământ". Pe baza aceluiaşi "principiu" votează de obicei...Foarte bine, căci "noul val" de politicieni "români" (gen Iohannis) provine din rândurile sau din anexele CIA, Mossad, AVO sau BND.
    2 0
  • @ inexorabil

    frumoasa demonstratie de gandire, documentata... insa atentie! sa nu cadem dintr-o extrema in alta! tu ai dreptate in ce spui dar fii totusi atent la cateva lucruri: pare ca propui ”desfiintarea statului” desi ai explicat clar ca ti-e teama de atacul la statul national unitar! in locul statului este anarhia, demonstrata in secolul IX de William Godwin atat de logic... paradox, nu? pe de alta parte anarhismul sustine federalizarea! iarasi un paradox! partea nuna e ca totusi am impresia ca nu sustiitotusi asta! doar asa se intelege la prima citire... daca nu e anarhism, atunci este statul cu rtegulile sale, bune sau rele! sunt ele buna sau sunt rele? parerea mea e ca unele sunt bune iar altele nu... iar oamenii dau legilor, asa cum sunt ele, un spirit! adica le deformeaza in bine sau in rau... dar tot pare mai bine si asa decat disolutie a legilor, deci anarhism! paradoxul este ca in teorie anarhismul este superb oarecum... numai ca el nu ar functiona din cauza tocami a ”spiritului” oamenilor... asa cu e el, bun sau rau! ce ne facem insa in anarhism cu oamnii rai? pai tocmai ei ar face ca anrhia sa fie doar ceva utopic! care este solutia atunci? care este idealul? pe treapta cea mai de jos ramane anarhia (desi in teorie pare frumoasa). desupra ei este statul de drept asa cum este el, bun sau rau... sau o combinatie a celor doua... ne trebuie o ordine, ne trebuie legi nu pt oamnii buni... ci pt a nu se aplica legea pumnului de oamnii rai (desi orice om este si bun si rau in acelasi timp... afara de sfinti!)... si pt ca vorbiram si de sfinti atunci solutia ideala ai spus-o tu la inceput! dreptatea lui Dumnezeu! ortodoxia! numai ca stim ca viitorul mediu nu va fi al ortodoxiei ci al ingerului cazut deghizat in inger de lumina! iar faptul ca biserica ortodoxa greaca pun o anatema pe masonerie iar biserica ortodoxa romana nu vrea sa faca asta ne deschide noi orizonturi... nu dintre cele mai bune se pare... doar in trend cu ce se stie si se intrevede deja a urma...
    2 1
  • inexorabil
    Foarte interesant modul tău de judecată, Dany. Nu, nici eu nu concep LIPSA conducerii şi a autorităţii de stat! “Să facem pe om (Noi, Treimea) după chipul şi după asemănarea (implicit, şi după organizarea) Noastră” (Facerea 1:26). Am putea să discutăm trei zile şi trei nopţi şi tot n-am isprăvi, pe deplin lămuriţi, o astfel de temă “fierbinte” şi…non-exhaustivă. Să ştii că eu preţuiesc foarte mult cap. 13 din Epistola către Romani a Sf. Apostol Pavel. Atenţie la cuvântul subliniat de mine: “Tot sufletul să se supună ÎNALTELOR stăpâniri, căci nu este (astfel de) stăpânire decât de la Dumnezeu”. Fără îndoială, “înalt” se referă la calitatea morală, nu la scara ierarhică!!! Cel puţin pe meleagurile noastre, puteri politice mai ÎNALTE decât cele care au început cu marii şi bravii domnitori (inclusiv Cuza), au continuat cu regii (Carol I şi Ferdinand) şi statul naţional-ortodox cârmuit de Mareşalul Antonescu şi au sfârşit cu “zbirul” Ceauşescu (comunismul ne-a maltratat? păi ne pretindem creştini, dar nu acceptăm să ne ducem nicio cruce în spinare, mai ales în cea a sufletului?!?!) eu nu cunosc! În ansamblu, trebuie să înţelegem şi să admitem că, atâta timp cât legea unei ţări nu contrazice Legea lui Dumnezeu, noi trebuie să ne supunem legii, care coincide, evident, cu…Legea (cu majusculă). Iar dacă legea nu este concepută sub înrâurirea Duhului Sfânt, fiind, automat, injustă şi imorală, atunci…îndatoririle financiare tot trebuie să ni le achităm!!! Însă, dacă tu, STATULE (adică tu, politico, curvo ce eşti), vrei să-mi bagi pe gât, împotriva voinţei mele, semnul Fiarei, atunci n-aş ezita să-mi sacrific viaţa ca să mă opun ţie din răsputeri! Atunci, în mod logic şi categoric, nu mai acţionezi în perimetrul şi în graţiile sfinţeniei, îndrumării şi binecuvântării Sfintei Treimi! Atunci eşti redus fatalmente la masa ta umană, arbitrară, vulnerabilă şi pierzanică…Apocalipsa ne avertizează despre pericolul major al apariţiei Marii Desfrânate (alias complexul “simbiotic” Politică-Religie, de tip New Age, al lui Antihrist),”cu care s-au desfrânat împăraţii pământului” (Cap. 17, vs. 2). Care împăraţi sunt totuna cu stăpânirile, nu? În acest caz, oare mai putem vorbi despre “ÎNALTE stăpâniri” ??? Dorind să profite de pe urma debandadei de proporţii provocate de al treilea război mondial, tentativa lui Antihrist de structurare juridică a suprastatului (Guvernul Mondial) în detrimentul identităţii, suveranităţii şi colaborării fireşti dintre state va fi de-a dreptul grotescă!

    Cât despre DNA, să fim serioşi: pare că reflectă fidel “voinţa poporului” în privinţa stârpirii tâlharilor de nivel înalt (ierarhic), pe care şi eu, desigur, îi vreau pedepsiţi exemplar, dar, totodată, din păcate, alde DNA prefigurează, fără îndoială, acele organe judiciaro-înarmate teribile care vor constitui principalele unelte de represiune folosite de Fiară împotriva incomozilor, indocililor şi răzvrătiţilor “fanatici ortodocşi”. De unde ştiu? Tot din Biblie! “(Antihrist) va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt” (Daniel 7:25) – “să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului Fiarei” (Apoc. 13:15). La cine ar putea să apeleze pentru un asemenea scop şi cu ce să-l ducă la bun sfârşit omul desemnat? La un pârlit de pe stradă, care să tragă cu praştia sau să se năpustească asupra ta cu cuţitul scos de la brâu? Dar, dacă, din întâmplare, tu dispui de un AK-47?

    Ce-i de făcut? – numele unei cărţi a lui Lenin, care s-a transformat în întrebare propriu-zisă după ce a trecut euforia victoriei revoluţiei bolşevice şi a realizat că are de administrat ditamai teritoriul şi de hrănit atâta populaţie. În cazul de faţă, recomandarea cea mai înţeleaptă ar fi…refugiul în pustietate (Apoc. 12:6). Însă cei temerari, dacă sunt convinşi că le permit mijloacele şi împrejurările, ar face bine să încerce o contraofensivă. Deşi “Terminator” şi “Matrix” au fost doar nişte ficţiuni, ideea relevantă a reclamat imbecilitatea persistentă a unor forţe poliţieneşti, incapabile să se “salte” peste condiţia lor de sclavi inconştienţi ai unui raţionament inadecvat funcţiei, deseori insuflat de dogmatismul legilor, la rândul lor acestea fiind operele unor jurişti obtuzi şi inabili, poate şi răuvoitori…

    PS: Niciodată nu voi confunda statul cu conducerea lui!!! Eu am învăţat la geografie că statul = un teritoriu delimitat + populaţia care îl ocupă. Definiţia juridică a statului nu mă interesează, ceea ce nu înseamnă însă că sunt anarhist! Instituţiile (mai precis, oamenii care le compun) pot dispărea şi reapărea, se pot comasa, redenumi ş.a.m.d., dar statul naţional unitar va rămâne acelaşi! Cine îl va ataca în fiinţa lui inalienabilă va primi şi replica mea viguroasă, inclusiv de natură militară, înainte să fiu mobilizat prin ordin…Hm, acest lucru ar fi valabil la modul ideal. Practic, România nu mai este…stat. Globalizarea şi-a făcut efectul, serviciile secrete străine ţin loc şi de Parlament, şi de Guvern, iar ecumenismul a ajuns limba oficială a BOR. Cică apărarea patriei este o obligaţie fundamentală a fiecărui cetăţean…numai că tembeliziunile au avut grijă sistematic ca poporul să nu-şi dea seama mai întâi care sunt primejdiile, ca să nu ştie apoi ce să apere…
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru