Hamilton, pole position în Portugalia în fața lui Bottas! Verstappen și Leclerc ocupă a doua linie a grilei de start

de Daniel Popescu
Sambata, 24.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut pole position-ul pentru Marele Premiu al Portugaliei în fața lui Valtteri Bottas, în timp ce Max Verstappen și Charles Leclerc ocupa a doua linie a grilei de start.

Calificările pentru Marele Premiu al Portugaliei au început cu o întârziere de 30 de minute cauzată de o serie de lucrări de reparație la circuit.

Ca de obicei, sesiunea a fost dominată de Mercedes, iar de data aceasta a fost rândul lui Lewis Hamilton să obțină pole position-ul în fața lui Valtteri Bottas. Pilotul britanic a fost cronometrat cu 1:16.652 și a fost mai rapid cu ceva mai mult de o zecime de secundă comparativ cu coechipierul său.

Max Verstappen a fost din nou "cel mai bun din restul lumii" la aproape trei zecimi în spate, în timp ce Charles Leclerc a reușit un nou loc patru pentru Ferrari.

Racing Point și-a trecut în cont un loc 5 prin Sergio Perez în fața lui Alexander Albon (AlphaTauri) și Carlos Sainz și Lando Norris, ambii de la McLaren. Pierre Gasly a încheiat pe 9, iar Daniel Ricciardo va pleca de pe 10, însă nu a parcurs niciun tur cronometrat în Q3 după un accident suferit chiar la finalul celei de-a două părți a calificărilor.

Între timp, Sebastian Vettel a ocupat doar locul 15 în sesiunea de calificări, fiind mai rapid doar decât piloții Alfa Romeo și Haas și Nicholas Latifi (Williams).

Cursa va avea loc duminică cu începere de la ora 15:10.

PORTUGALIA - REZULTATE CALIFICĂRI: 

Comentarii (26)

  • Ricci RENbO
    Mai Ocoane , mai cocoane, ma lasasi fara crampoane!!
    PS: nici la Baku nu trecusi fara 5 sec.
    10 2
  • De râsul lumii, Vettel ăsta! :)))
    15 6
  • lasai/trecui...
    0 2
  • Inca va mai uitati la dracia asta care se numeste F1? Nu v-ati saturat de aceleasi ierarhii? Treceti pe Curling, e mai palpitant!
    7 12
  • The Dot
    Frumos se vede din camerele de pe monoposturi, schimbarile de nivel. Nu ca la Laguna Seca, dar frumos.
    In rest pole position pe 29 de circuite diferite.
    Bravo Ham!
    17 8
  • Agripina cea sfioasa
    Eu una nu trec pe Curling, ca nu e ceva frumos, o fi palpitant nu zic ca nu, dar mai bine alte dracii...
    5 3
  • @The Dot
    La masini cat de cat egale, Verstappen si Leclerc il fac franjuri pe "Ham" ! Pai daca si o muratura ca Bottas ii mai tine piept din cand in cand ...
    18 20
  • Formula Europa
    Hamilton, Bottas, Verstappen, Leclerc si Perez sunt pilotii zilei. Charles si Checo au umilit echipa de fetite aston martin Riping Point. vettel ne-a aratat ca pe langa celebrele piruete se pricepe la descoperit gropi. $troll nu stie decat sa numere bani.
    Ma bucur ca domnul Daniel Popescu l-a trimis pe Albon la Alpha Tauri. Sper sa aiba dreptate.
    7 4
  • Robert
    The dot Hamilton cel mai bun la făcut bucăți pe Bottas in germania și tu zici că îi ține piept Hamilton poate să îl lase și verstappen sărăcia sa mai câștige și el va dacă nu numai Hamilton și Bottas câștiga și leclerc a avut noroc că a băgat bani ferrari și și-a actualizat mașină că dacă nu era lângă hass și verstappen nici pe Bottas nu îl face tu ai pretenții să îl facă pe hamilton doar prin penalizări poate fi oprit mâine sau doar prin penalizări sa fie oprit sa nu câștige cum a zis și familia lui Schumacher și Schumacher Hamilton e cel mai bun. Oricum el va lua titlul el trb sa iasă pe podium nu trb neapărat să câștige și dacă Mercedes își mai ușoară mașină îi rupea pe toți dar Mercedes și toți Wolff se gândește pentru 2021 și fără mașină upgradata tot Mercedes sunt cei mai buni ferrari și băgat update de a ajuns așa buna fara update era lângă hass de doi curse prinde și leclerc locurile 4 dacă Mercedes își face update câștiga la pas Hamilton
    6 14
  • Robert
    @The dot Hamilton cel mai bun la făcut bucăți pe Bottas in germania și tu zici că îi ține piept Hamilton poate să îl lase și pe verstappen sărăcia sa mai câștige și el că dacă nu numai Hamilton și Bottas câștiga și leclerc a avut noroc că a băgat bani ferrari și și-a actualizat mașină că dacă nu era lângă hass și verstappen nici pe Bottas nu îl face tu ai pretenții să îl facă pe hamilton doar prin penalizări poate fi oprit mâine sau doar prin penalizări sa fie oprit sa nu câștige cum a zis și familia lui Schumacher și Schumacher Hamilton e cel mai bun. Oricum el va lua titlul el trb sa iasă pe podium nu trb neapărat să câștige și dacă Mercedes își mai actualiza mașina îi rupea pe toți dar Mercedes și toto Wolff se gândește pentru 2021 și fără mașină upgradata tot Mercedes sunt cei mai buni ferrari și-a băgat update de a ajuns așa buna fara update era lângă hass de două curse prinde și leclerc locurile 4 dacă Mercedes își face update câștigă la pas Hamilton campionatul
    4 12
  • Andrei
    Dupa cum se stie Mercedes a anuntat ca ei nu mai dezvolta monopostul 2020 de o luna minim . Red Bull si Ferrari inca dezvolta monopostul 2020 si nici asa nu ii pot ajunge pe cei de la Mercedes care au inchis lumina si au plecat in hangarul 2021 pentru a dezvolta monopostul care va castiga in 2021 si probabil si dupa.
    11 2
  • Valius
    V8 Supercars din Australia. Curse aproape ca pe vremuri. Masini, motoare...spectacol adevarat.
    3 1
  • @Robert
    Dacă la gramatică ești praf, încearcă măcar să citești corect ce-a scris omul. A spus "la mașini cât de cât egale", nu la diferența de performanță din ultimii șapte ani. Și ca să nu mai fie loc de întors, spune-mi, ce rezultate ar mai avea "Ham" pe Red Bull, sau Ferrari ? Eu cred că mai puțin decât Max, sau Leclerc. D'aia a anunțat și Toto că olandezul nu are loc la Mercedes, teama că bietul "Ham" ar ajunge în situația de astăzi a lui Vettel, bătut măr și ridiculizat fără drept de apel !
    11 9
  • Robert
    Hamilton e cel mai bun clar așa că plângi in continuare și verstappen a spus asta și Schumacher și familia lui Hamilton e clar o sa fie campion verstappen și leclerc și pe mașini egale nu o să îl bată pe verstappen in 2022 va fi la Mercedes cu Hamilton îl bate și pe verstappen gândițiva Hamilton a luat titlul cu mclaren in 2008 și avea mașină slabă pe lângă Red Bull lui Verstappen așa dacă nu va convine că Hamilton e cel mai bun nu va mai uitați așa a fost și cu Schumacher cel mai bun așa e și cu Hamilton și Mercedes nici nu și-a actualizat mașina Hamilton era campion la pas și toți Wolff nu ii trb verstappen dacă are cei mai buni piloți pe Bottas și Hamilton azi Hamilton câștigă sigur numai prin penalizări poate pierde azi e cel mai bun șofer tu te oftici o spun chiar legendari că e cel mai bun Hamilton a zis și Schumacher și Alonso Burton Niki lauda și alți că Hamilton e cel mai bun verstappen va lua un titlu când se va retrage Hamilton adică în 2022 s-au 2023 se va retrage
    3 6
  • Robert
    Și nici în MotoGp nu sunt egale motoarele aia cu motoare mai bune câștiga că dacă era marquez îi rupea pe toți
    3 1
  • hahaha
    Discutie intre Ham si Max la conferinta de presa relatata de gpbog.com:

    "Când vine vorba de întrebarea cine este cel mai bun pilot din Formula 1 în acest moment, există întotdeauna două răspunsuri: Lewis Hamilton și Max Verstappen. În anii lor de sport, cei doi s-au dovedit în mod clar că sunt diferiți de ceilalți. Compararea directă a celor doi șoferi este dificilă, deoarece Hamilton conduce Mercedes-ul mai bun.

    Totuși, RB16 al Red Bull Racing pare să se apropie puțin mai mult. Dar este chiar așa? Verstappen are o propunere interesantă pentru a testa această teorie. "Cred că putem afla doar dacă schimbăm mașinile. Ambii șoferi în mașina celuilalt. Apoi îi putem compara" , a glumit olandezul la conferința de presă după calificarea în Portugalia.

    Câteva secunde mai târziu, Hamilton își dă seama că Verstappen vrea să intre în mașină și întreabă de ce șoferul Red Bull vrea să schimbe șoferul. "Vom schimba mașinile. Te duci în a mea și eu intru în a ta. Atunci vom ști diferența dintre mașină și dacă mergem cu adevărat mai repede în calificare și în cursă. Poate putem avea o zi de testare privată pentru aceasta ", a explicat olandezul."
    3 0
  • Robert
    Hahaha mie îmi convine sigur îl bate Hamilton e cel mai bun a spus-o și verstappen că Hamilton e cel mai bun dar Hamilton câștigă azi sigur și verstappen a spus-o la gluma mie îmi convine oricum Hamilton e cel mai bun îl bate și pe Red Bull azi pe Hamilton doar penalizarile îl opresc că dacă nu după primul tur va avea vreo 3 secunde față de verstappen
    1 8
  • Interesant link-ul de pe Instagram unde Leclerc întreba ce se întâmplă, de ce-l aude pe Hamilton în căștile sale. Cumva Mercedes spionează Ferrari-ul lui Leclerc dar pentru câteva secunde au încurcat lucrurile din greșeală și astfel Leclerc a putut să-l audă pe Hamilton? Hmmmm....
    https://www.instagram.com/reel/CGuc7vQJmKO/?igshid=133dmiwagts5y
    3 2
  • @Robert
    Omul, în general, nu vede decât ceea ce vrea să vadă și nu aude decât ceea ce vrea să vadă. Indiferent ce și câte argumente i-ai aduce, el va rămâne fixat în obsesiile și fantasmele lui, negând cu vehemență și la nesfârșit orice evidență. Și atunci mă întreb, oare de ce ne mai numim animale înzestrate cu rațiune ? O zi bună.
    1 0
  • hahaha
    @@Robert Simplu... pentru ca mai exista oameni care au ratiune. Nu sunt multi procentual, dar exista!
    3 0
  • Marius
    @Robert, ești puțin analfabet.
    1 0
  • Marius
    Pardon, agramat, am vrut sa zic. Nu te supăra, asta este. Se întâmplă.
    1 0
  • Valentin Raducan - bernd
    Sa-i transmita cuiva lui Valentin Raducan, ala cu prune in gura de pe look tv, ca e un frustrat! A ajuns sa-i conteste rezultatele lui Lewis care devine cel mai mare pilot din istorie!!! 
    2 1
  • Vyctor7
    Este doliu in redactie ....tiganelul i-a depasit recordul de victorii nemtalaului care bocea prin radio sa se dea coechipierul la o parte sa castige el !
    0 0
  • Fraților, smartphone-ul meu s-a stricat și nu-mi mai arată la prezent știrile de F1 publicate pe acest site, sau nenea "știm noi cine" doarme de le rupe? Anyway...
    Revenind la cursa portugheză spun din tot sufletul că a fost o frumooaaaaasăă cursă! Una cu-n nr. mare de depășiri, lupte frumoase și spectaculoase roată-la-roată... Aș numi-o "cursa anului 2020".
    4 0
  • Marius
    Valentin Raducanu ala, e praf, nici nu trebuie băgat în seamă. Nu are nicio treaba cu sporturile cu motor, are frustrări foarte mari, probabil a suferit ceva traume în copilărie, de fapt toți comentatorii ăștia de sport, mai ales cu motor, nu au absolut nimic în comun, cu ceea ce comentează, oricum nu prea comentează la subiect. Nu se poate în timpul cursei sa nu ști cine a schimbat, dacă a schimbat, cu ce a schimbat, lucru valabil și la Moto. Dezastru. Nu știu pe ce criterii sunt selectați, dar cred ca cei care-i selectează, sunt mai "urși" ca ei.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru