Hennessey Venom GT Spyder: o decapotabilă de serie cu 1.451 CP

de Sebastian Toma
Luni, 02.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Hennesey au perfecționat decapotabila lor cu origini englezești și au urcat puterea motorului la 1.451 CP. Rezultatul se numește Venom GT Spyder și accelerează de la 0 la 96 km/h în 2.4 secunde.

Esential 207 CP a primit în plus motorul V8 twin-turbo de 7.0 litri al lui Hennessey Venom GT Spyder.
Americanii de la Hennessey au dezvoltat o nouă variantă a lui Venom GT, modelul sport bazat pe Lotus Exige. Decapotabila cu rădăcini englezești a primit în plus 207 CP față de varianta anterioară, totalizând 1.451 cai putere. Valoarea înaltă a puterii maxime este rezultată în urma creșterii presiunii de supraalimentare a celor două turbosuflante care sunt angrenate de gazele de evacuare ale V8-ului de 7.0 litri care îl echipează pe Venom GT. Motorizarea este compatibilă cu carburantul E85, alături de care obține performanțele antemenționate.

Noua variantă a lui Hennessey Venom GT Spyder poate accelera de la 0 la 96 km/h în doar 2.4 secunde și de la 0 la 160 km/h în 4.4 secunde. La o accelerare pe 402 metri cu start de pe loc, modelul are nevoie de numai 9.4 secunde pentru a parcurge traseul, iar viteza sa maximă teoretică depășește 450 km/h. Accelerarea de la 0 la 320 km/h este realizată în 12.8 secunde, precizează creatorii acestui model.

Urmareste Automarket
Pe lângă nivelul de putere mărit, Hennessey Venom GT Spyder prezintă un sistem avansat de control al tracțiunii și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.
Tunerul din Texas responsabil de această creație, al cărui preț nu a fost încă speciifcat, îl va prezenta la cel mai mare salon auto din SUA dedicat acestui fenomen, SEMA. În plus față de Venom GT Spyder, americanii de la Hennessey aduc la SEMA o variantă de 774 CP a lui Ford Mustang Cabriolet, alături de o variantă actualizată a lui F-F150 VelociRaptor, care dezvoltă 650 CP și accelerează de la 0 la 96 km/h în 4.9 secunde.

Exponatele Hennessey pentru SEMA 2015, cel mai important eveniment din industria tuning-ului din SUA.

Via Jalopnik

Comentarii (2)

  • daniro
    Am vazut ca ati corectat...dar mesajul meu de ce l-ati sters?
    2 1
  • @daniro
    Mulțumim pentru sesizare. S-a strecurat o eroare în articol.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru