Imagini cu prototipul viitorului Maserati Grecale din timpul testelor de iarnă

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a publicat o serie de imagini cu prototipul viitorului SUV Grecale din timpul testelor în condiții de iarnă. Acestea au fost realizate în Suedia, acolo unde inginerii au făcute ultimele reglaje înaintea lansării oficiale.

Constructorul italian de automobile lucrează de ceva timp la SUV-ul Grecale, un rival pentru Porsche Macan. Acesta va fi poziționat în gamă sub Levante.

Noul Grecale trebuia să debuteze în luna noiembrie 2021, dar criza mondială de semiconductori i-a făcut pe italieni să amâne momentul. Acum, reprezentanții companiei au publicat o serie de imagini cu prototipul, din timpul testelor în condiții de iarnă, pentru a mai îndulci așteptarea.

Testele au fost realizate în Suedia, acolo unde SUV-ul a fost supus unor temperaturi extreme, care au ajuns chiar și la - 30 de grade Celsius. A fost condus atât pe suprafețe acoperite cu asfalt, cât și pe zăpadă și gheață, iar inginerii s-au concentrat în mare parte pe reglaje la sistemul de tracțiune integrală.

Așa cum era de așteptat, prototipul a fost acoperit cu camuflaj, dar știm deja că noul SUV va respecta actualul limbaj de design Maserati. Prizele de aer mari, farurile LED preluate de la MC20 și stopurile LED, înguste, sunt numai câteva dintre elementele estetice pe care le vom regăsi pe Grecale.

Viitorul Maserati Grecale va fi disponibil și într-o versiune de performanță Trofeo, care ar putea fi echipată cu motorizarea V6 twin-turbo, de 3.0 litri, care a debutat odată cu MC20.

Indiferent de propulsor, transmisia automată cu opt rapoarte va fi singura variantă.

Debutul este programat pentru primăvara acestui an.

via Maserati

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Stopuri LED, faruri LED, şi V8 turbo

    Shaorma şi o cola zero
    3 14
  • Seriff
    @Edikk asa si? Tu chiar crezi ca cei de la Maserati sau de la Cadillac dau 2 lei pe parerea ta? Ei fac masini de zeci de ani si se trezeste coate goale nimeni pe lume, pasager in autobuz sa comenteze pe un site de masini dintr-o tara din estul Europei, exact de-aia nu vor mai face ei V8 biturbo, ca e deranjat unul care asteapta autobuzul in statie.
    10 3
  • Ce Macan frumos e Grecale asta!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru