Imagini inedite: Cum a fost desenat bordul noilor Dacia Logan şi Sandero

de Bogdan Mirică
Luni, 07.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a publicat astăzi, pe contul său de Facebook, o serie de schiţe inediate cu planşa de bord a noilor Logan şi Sandero. Modelele româneşti au trecut printr-o fază de concepere a interiorului extrem de curajoasă.

Anul trecut, atunci când Dacia a decis să ridice cearşaful de pe noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway, publicul a fost încântat de designul exterior al celor mai proaspete modele româneşti. Interiorul nu a fost nici el trecut cu vederea, fiind apreciat de cei care îşi doreau o Dacie ceva mai tehnologizată.

Rugăminţile clienţilor au fost ascultate şi românii au abordat problema cu foarte mult curaj, propunând chiar şi montarea unui ecran de 7 inch, regăsit în lista de opţionale. Trebuie să recunoaştem că acest scenariu părea imposibil în trecut.

Se cade însă să ştim că această idee s-a aflat în planurile constructorului român de mai multă vreme. O dovedesc mai multe fotografii şi schiţe, publicate recent de Dacia.

După ce ne-a oferit o serie de propuneri de design incipiente ale actualelor Logan şi Sandero, constructorul de la Mioveni publică astăzi, şi de această dată prin intermediul contului său de Facebook, o serie de imagini şi schiţe care urmăresc dezvoltarea planşei de bord pentru noile Logan şi Sandero.

Ca şi în cazul designului exterior, schiţele intuiesc mult din forma finală a habitaclului.

Exceptând poate volanul teşit în partea inferioară.

Cert este că poziţionarea comenzilor de deschidere a geamurilor pe planşa de bord era prevăzută încă din faza de proiect. Deşi, într-o schiţă ele apar montate pe uşa şoferului. Ideea a fost, se pare abandonată, din aceleaşi raţiuni economice.

Ca şi în cazul versiunii finale, în schiţe, planşa de bord este dominată de ecranul tactil. În schimb, aeratoarele centrale rotunde ar fi putut fi înlocuite de o singură fantă, dreptunghiulară.

Comentarii (8)

  • Poi conceptul arata intr-un mare lux fata de ce a iesit in realitate.Priviti cat de bine arata volanul la poza 9 .Iar in realitate le-a iesit un volan banal imbracat in burete (preprotilena neagra) si lacuit.
    17 4
  • Nu rugile ci rugamintile. E cu totul altceva.
    16 0
  • mda, daca ar face o masina care sa arate pe dinauntru ca in poza 1 atunci ar fi ceva , dar Dacia este o firma ce face masini ieftine si de kkt , asta e , daca in loc sa facem ceva pentru occident facem pt noi masini proaste si ieftine ,dar degeaba sunt ieftine daca trebuie sa schimbi piesele ca pe sosete ....mai bine mai scump si mai bun decat mai ieftin si mai prost....dar nu , noi ne multumim cu premiul de chilipirul anului in anglia....
    11 40
  • @alex : sa inteleg ca esti posesor de Dacie, de stii cum cad piesele?
    Mda...ma gandeam eu....
    19 5
  • antonny
    @alex = un caine care latra si el dar nu musca .......ia spune omule cinci piese scumpe ???.....ia spune de cate ori ai schimbat distributia ???
    23 5
  • Laucalin
    Si furnica se vrea elefant .
    Baieti eu va zic un lucru volvo al meu le fu*e pe toate .
    5 21
  • @Laucalin: doar ca Volvo al tau costa cat cel putin 4 Loganuri, asta daca-i cel mai ieftin model de la volvo.
    3 2
  • Cand va arata interiorul asa, la cum arata masina acum pe exterior mai ca mi-as lua una .Pina atunci, ma abtin .Se putea si mai bine din prima .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru