Imagini oficiale cu noul Volkswagen Passat: doar variantă break, motor de 272 CP

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini oficiale cu noua generație Passat. Noul model va fi vândut exclusiv în varianta de caroserie break și va primi inclusiv motorizări hibride PHEV de până la 272 de cai putere.

În toamna acestui an vom face cunoștință cu cea de-a noua generație a lui Volkswagen Passat, ultima care va fi oferită cu motoare termice înainte ca modelul să fie transformat într-unul electric. Știm deja că noul model va fi disponibil doar în varianta de caroserie break, iar acesta va fi construit în Slovacia, la uzina de la Bratislava.

DIMENSIUNI MAI MARI

Acum, constructorul german tocmai a publicat primele imagini oficiale cu noua generație, aflată în ultimele faze de dezvoltare. Deocamdată, în imaginile oferite putem vedea noul model ascuns sub camuflaj, însă putem observa câteva dintre detaliile vizuale importante, în special în partea din față. Aici avem un design complet nou, cu faruri unite printr-o bandă iluminată și cu o grilă foarte mare integrată în bara de protecție.

Alături de imagini, Volkswagen ne oferă și câteva date tehnice importante despre noul model. În primul rând, aflăm că noul model va fi bazat pe noua platformă MQB Evo, care va fi prezentă și la următorul Tiguan. Față de actuala generație, noul Passat va avea o caroserie mai lungă cu 144 de milimetri, până la 4917 milimetri.

Inclusiv ampatamentul va fi lungit cu 50 de milimetri, până la 2841 de milimetri. Noul Passat continuă să crească și în lățime, acolo unde avem un plus de 20 de milimetri (1852 de milimetri), iar modelul de clasă medie va crește și în înălțime cu 7 milimetri (1482 de milimetri) față de actuala iterație.

Datorită dimensiunilor mai mari, Volkswagen spune că noul Passat va oferi mai mult spațiu pentru pasagerii din spate, cu până la 50 de milimetri. De asemenea, portbagajul va crește și el până la 690 de litri cu bancheta în poziție normală, ceea ce înseamnă un plus de 40 de litri față de actualul model. Odată rabatată bancheta, capacitatea portbagajului va crește până la 1920 de litri, adică un plus de 140 de litri.

Noul Volkswagen Passat va primi o serie de dotări noi, printre care amintim de faruri LED Matrix, care vor fi disponibile opțional. Inclusiv stopurile, care vor fi unite printr-o bandă iluminată, vor avea becuri LED.

Alături de imagini cu exteriorul, Volkswagen ne oferă și câteva poze cu habitaclul noului model. Aici putem vedea un instrumentar digital de 10.25 inch și un ecran central de 12.9 inch pentru sistemul multimedia, în standard.

Opțional, clienții vor putea să aleagă și un ecran central cu diagonală de 15 inch, împreună cu un heads-up display.

MOTORIZĂRI PHEV DE PÂNĂ LA 272 CP

Sub capotă, noul Volkswagen Passat va primi motorizări convenționale diesel, pe benzină, mild-hybrid și hibride PHEV. De altfel, constructorul de la Wolfsburg precizează că noul Passat va avea două motorizări PHEV, una de 204 cai putere, iar cealaltă de 272 de cai putere. Indiferent de putere, propulsorul PHEV va oferi o autonomie de circa 120 de kilometri în modul de rulare electric.

La final, noul Volkswagen Passat va mai primi și noul sistem DCC Pro pentru suspensia adaptivă. Fiecare amortizor va avea două supape pentru a reduce nivelul de vibrații și pentru a mări confortul chiar și pe drumurile cu denivelări.

Noul Volkswagen Passat va fi lansat oficial în toamna acestui an.

via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Seriff
    Hopa, motorizari diesel:)) Astept parerea expertilor pensati care spun ca nu mai scoate nimeni termice si ca se vor fabrica doar electrice.
    20 14
  • Banditos
    Ca deobicei are de toate pentru toti. Ramane de vazut ce versiuni vor vinde mai mult in functie de buzunarul fiecaruia (la achizitie si post vanzare cand taxele iti vor scoate banutii din buzunare).
    5 4
  • Nimic mai plictisitor de atat. Nu au inteles nici acum ca declinul in vanzari li se trage si de la designul asta care nu transmite nimic.
    13 5
  • @sheriff
    ce dizal? cred ca au redactat gresit, in cel mai rau caz il vor scoate repede din lipsa de comenzi..
    2 8
  • Plictisitor, da. Bun la toate, da. Design care nu spune nimic și nu supără, da. Ajută asta la a apela la masă mai mare de oameni? Da.
    6 0
  • La 1,86 si 80 kg, pentru mine dimensiunile actualului Passat sunt mai mult decat sufieciente si este suficient loc in spate, nu inteleg de ce cresc asa mult masinile de la generatie la generatie, as fi preferat sa avem aceleasi dimensuni si o greutate mai mica c 50-100 kg.

    Masina este un ID7 combi, nu mai este nici o surpiza de design acum, vorba unui comentator de mai sus, nici nu incita, nici nu supara.

    La interior nu arata asa de ieftin ca un Golf, dar display-ul ala este nepotrivit. Am fost si cu Tesle si nu ma da pe spate. De asemenea, vad ca au lasat comenzile pentru clima pe ecra, deci din partea mea un nu.
    1 0
  • inexorabil
    @Tavi, cu tot respectul: ştii şi tu (prea bine chiar) că majoritatea clienţilor auto n-o formează…esteţii (ca mine, başca incurabili :D), ci utilitariştii [mă rog, primii pot fi şi (ca) ultimii – invers însă…mai greu – în sensul că, la un moment dat, sigur vei conchide: “OK, îmi place cum arată, o contemplu, dar ia să văd şi ce poate!” – logic, că doar nu ţi-ai luat tablou).

    Totuşi, deţinând, nişte ani, Passat (B5.5 Variant), m-am bucurat de un spaţiu şi de un confort mai degrabă demne de o limuzină. Astfel încât am ajuns să regret că m-am dispensat de acel VW, Insignia ulterioară, chiar dacă mai “tânără” cu 12 ani, neprobând, nici pe departe, aceleaşi atuuri.

    Prăbuşirea vânzărilor la sedanurile cele mai folosite (mai ales eurosegmentul D) nu poate avea drept cauză decât…CUVopatia (nu vorbim despre SUV-uri, care sunt cu totul altceva decât avalanşa de “tractoare” urbane). Epopeile Insignia şi Mondeo (cele mai bune pe segmentul lor, în momentul…dispariţiei) s-au terminat în/pentru Europa. Într-un final, se va termina Europa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru