Infiniti pregăteşte un rival al lui Porsche Panamera

de Sebastian Toma
Joi, 17.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti ar putea intra pe segmentul coupe-urilor cu patru uşi. Primul model de acest gen este aşteptat în 2017 şi va fi inspirat de conceptul Essence.

Esential 2017 este anul în care se presupune că Infiniti va lansa coupe-ul său cu patru uşi.
Infiniti pregăteşte un coupe cu patru uşi care să devină vârful său de gamă, anunţă cei de la Autoweek în urma unui interviu cu Andy Palmer, vicepreşedinte Infiniti. Modelul se va lupta pe segmentul lui Porsche Panamera şi va fi inspirat puternic din conceptul Essence, expus la Salonul Auto de la Geneva din 2009. Noul model face parte din ofensiva Infiniti pe piaţa modelelor premium, aceştia dorind să obţină o cotă de piaţă de zece procente până în 2020 graţie unei game de modele mărită şi a investiţiilor din partea concernului Nissan.

Cei de la Infiniti plănuiesc să lanseze cinci modele noi în gamă până în 2020, alături de actualizarea modelelor actuale. Planul mărcii premium din Japonia este susţinut de echipa de Formula 1 Red Bull Racing, parteneriatul dintre cele două mărci având rolul de a face cunoscut numele Infiniti în întreaga lume, pe lângă expertiza oferită de pilotul Sebastian Vettel, directorul de performanţă al mărcii japoneze.

Urmareste Automarket
Vârful de gamă al celor de la Infiniti vrea să fie diferit de Mercedes-Benz S-Klasse, reprezentanţii producătorului japonez spunând că doresc să aducă propria interpretare a luxului în acest segment, totul sub forma unui model cu patru uşi şi siluetă de coupe.
Potrivit primelor informaţii, echipat lui Shiro Nakamura, designerul şef al mărcii Infiniti, lucrează deja la un prototip, bazat pe conceptul Essence, dar adaptat prin adăugarea a două portiere şi modificarea liniei plafonului. Cea mai dificilă sarcină pentru designeri este de a adapta proporţiile coupe-ului la un model cu patru uşi.

Via Autoweek

Comentarii (4)

  • E binevenita concurenta. Desi in Europa, cel putin, nu stiu cati oameni care au bani sa-si ia panamera se vor gandi de 2 ori inainte de a face acest lucru.
    11 5
  • japanese
    Infiniti vine puternic din urma, o sa va surpinda, o sa vedeti !
    30 11
  • Felicitari Infiniti. Cu siguranta noul lor model vor da semn de intrebare pt slinosii de nemtii.
    21 12
  • florin
    Cand e vorba de premium, eu imi pun banii pe Infiniti. Oricand, oriunde !
    18 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru