Infiniti Q60 Concept - primele imagini şi informaţii oficiale ale viitorului coupe de clasă medie al japonezilor

de Sebastian Toma
Luni, 12.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti a publicat primele imagini ale conceptului Q60, exponat pe care l-a dezvelit la ediţia 2015 a Salonului Auto de la Detroit.

Esential 4 scaune sport integrează interiorul lui Infiniti Q60 Concept.
Infiniti a prezentat primele imagini oficiale ale conceptului Q60, un model descris drept un coupe sportiv de segment premium. Acesta împrumută mai multe tuşe stilistice de la conceptul Q80 Inspiration şi anticipează un viitor coupe de clasă medie al mărcii nipone, aşteptat să fie oferit ulterior şi într-o variantă decapotabilă. Pentru cei care încă nu s-au obişnuit cu nomenclatura Infiniti schimbată la finele anului 2012, Q60 reprezintă înlocuitorul modelului G în varianta coupe şi cabriolet. Acest model aparţine clasei medii premium şi se lupta cu BMW Seria 4, Audi A5 Coupe/Cabriolet şi cu Mercedes-Benz C-Klasse Coupe. Alfonso Albaisa, directorul de design Infiniti, anunţa în noiembrie 2014 că exponatul pe care îl vor prezenta în prima lună a anului 2015 va fi într-o varianta "foarte apropiată de versiunea de serie".

Conceptul Q60 nu preia trăsături doar de la Q80, ci şi de la conceptul Q50 Eau Rouge, după cum era şi logic, din moment ce Q50 este fratele de platformă al lui Q60.

Pe lângă grila frontală impozantă, modelul iese în evidenţă şi cu partea inferioară a barei de protecţie faţă, care are două ”lame” cu finisaj cromat şi prin liniile profilului. Exponatul are jante din aliaj de 21 de inch care afişează un design inspirat de lamele unor turbine şi care completează aspectul părţii frontale ascuţite. Lucrurile nu se liniştesc nici în spate, montantul C având o formă interesantă pe care suntem siguri că o vom regăsi pe varianta de serie. Caroseria acestui concept are o lungime de 4.690 milimetri şi o lăţime de 1.865 de milimetri, în timp ce înălţimea este de 1.370 milimetri. În ceea ce priveşte motorizarea, cei de la Infiniti anunţă un V6 twin-turbo care livrează "performanţe excepţionale", fără să ofere detalii suplimentare.

Urmareste Automarket
Varianta de serie a lui Infiniti Q60 va fi construită în Regatul Unit în cursul anului curent, cu toate că nu se ştie clar când va fi prezentată aceasta şi când vor părăsi primele exemplare linia de fabricaţie.

Via Infiniti

Comentarii (1)

  • ...doar japonezii pot !!!! asa ceva
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru