Infiniti Q60 Project Black S ar putea primi o versiune de serie: sistemul hibrid de propulsie asemănător cu cel din Formula 1 dezvoltă 568 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 16.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Infiniti au anunțat că au finalizat dezvoltarea sistemului hibrid de propulsie care a debutat în 2017 pe conceptul Q60 Project Black S. Reprezentanții companiei menționează că până la finalul anului vor anunța dacă prototipul hibrid va primi și o versiune de serie.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2017, Infiniti a prezentat conceptul Q60 Project Black S, un prototip dezvoltat împreună cu specialiștii echipei de Formula 1 Renault.

De-a lungul timpului au existat o serie de voci care au anunțat că prototipul va primi și o versiune de producție, iar acum, reprezentanții producătorului nipon spun că au finalizat sistemul de propulsie. Cu toate acestea, oficialii Infiniti menționează că încă nu a fost luată o decizie clară cu privire la dezvoltarea unei versiuni de serie, anunțul urmând să fie făcut până la finalul anului curent.

Infiniti Q60 Project Black S mizează pe un sistem hibrid de propulsie asemănător cu cel din Formula 1. Niponii au utilizat motorul V6 biturbo de 3.0 litri capabil să dezvolte 400 de cai putere și un sistem hibrid format din componentele MGU-H (motor generator unit – heat) și MGU-K (motor generator unit – kinetic). În total, sistemul hibrid este capabil să ofere 568 de cai putere.

Oficialii producătorului nipon nu au oferit informații despre cuplul dezvoltat și nici nu au comunicat timpul necesar pentru accelerația de la 0 la 100 km/h.

Sistemul hibrid de propulsie a fost testat de pilotul de Formula 1 Nico Hulkenberg pe circuitul Salzburgring din Austria, iar inginerii au pregătit pe prototipurile de teste trei moduri de rulare: Road, Quali și Race.

"Mai sunt multe etape de parcurs. În acest moment avem două prototipuri de teste și vom continua să analizăm ideea unei versiuni de producție", a declarat Mike Colleran, vicepreședintele Infiniti.

Comentarii (8)

  • Stie cineva de ce nu se vand in Europa Infinity in afara de rusi?
    7 0
  • Europenilor si in special romanilor le plac petardele ...nemtesti, daca-s si TDI apoi s-a coboarat Dumnezeu pe pamant..
    12 12
  • someone
    @ pmc: sant doar 2 variante de raspuns: sau europenii sant destepti si rusii prosti, sau e invers
    9 0
  • In Rusia, Ucraina, Moldova, gasesti pe piata lor masini ce se comercializeaza in SUA. Am vazut in Focsani VW Passat modelul american, cu nr de Ucraina. Honda, Acura, Toyota Avalon. tot felul de modele. Camry au de când lumea si pamantul. Numai in vestul europei ne-am plafonat la cateva modele.
    8 6
  • Europenii care nu cumpara Infiniti, sunt la fel de fraieri ca asiaticii sau americanii care nu cumpara Alfa, Maserati, DS.

    Sa mai intreb pe cei care critica absenta Infiniti pe strazile Europei, ce masini au ? Pun pariu ca nu are niciunul Infiniti.
    9 1
  • @dan_grc eu sunt la al doilea Infiniti. Nu regret ca am renuntat la BMW. No offence, man! All the best!
    7 0
  • Felicitari, dar ma refeream la europeni, tu nu esti in Europa :).
    7 0
  • Ai dreptate! Nu prea am inteles un lucru! Amandoi postam pe aici de ani buni. Nu am reusit sa stam de "vorba" nici macar un minut! Pacat! Am avea multe de impartit! Kind regards!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru