Infiniti QX30: detalii noi despre rivalul lui BMW X1 şi Audi Q3

de Bogdan Mirică
Marti, 28.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti va lansa în anul 2016 un crossover compact premium capabil să rivalizeze cu BMW X1 şi Audi Q3. Modelul va avea la bază platforma lui Mercedes A-Klasse.

Infiniti plănuieşte să profite de urma creşterii segmentului crossover-elor compacte premium cu lansarea modelului QX30. SUV-ul va avea la bază hatchback-ul premium Q30 şi va ţinti modele cu renume ca Audi Q3 şi BMW X1. Pentru a putea fi competitiv, modelul va folosi o platformă comună cu cea a modelelor A-Klasse şi B-Klasse, furnizată de Mercedes în urma parteneriatului cu Alianţa Renault-Nissan.

Infiniti QX30 a fost anticipat deja de un concept prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, versiunea de serie fiind programată să debuteze abia în 2016.

Chiar şi aşa, dimensiunile noului SUV premium se cunosc, el urmând să măsoare 4430 mm lungime, 1815 mm lăţime şi 1520 mm înălţime. QX30 va fi mai înalt cu 30 de mm decât Q30, fratele său hatchback, şi va dispune de o gardă la sol de 192 mm.

Infiniti QX30 va fi o maşină pentru ”escapade de weekend în aer liber”.

Esential 60.000 de unităţi QX30 şi Q30 speră să vândă Infiniti în primul an de comercializare al modelelor.
192 de mm va măsura garda la sol a noului Infiniti QX30.
2016 este anul în care se va lansa QX30.
Alfonso Albaisa, directorul de design Infiniti, a reafirmat intenţiile constructorului japonez de a oferi publicului un crossover care mizează pe design şi execuţie, şi nu pe performanţe aşa cum o fac rivalii săi germani de la BMW şi Audi.

”Produsul nostru va anima peisajul urban rigid şi se va adresa clienţilor aflaţi în căutarea unei maşini pentru o săptămână urbană şi pentru un weekend în aer liber”, a declarat Albaisa.

Noul Infiniti QX30 va fi construit alături de fratele său Q30 în cadrul uzinei Nissan din Sunderland, Marea Britanie, şi va fi oferit clienţilor din Europa, Asia şi Statele Unite.

Infiniti speră că va vinde 60.000 de unităţi Q30 şi QX30 în primul an de comercializare al modelelor. Tot Infiniti speră că jumătate din aceste vânzări vor merge în Europa, noile modele compacte fiind gândite şi dezvoltate pe Bătrânul Continent.

via autocar

Comentarii (25)

  • Deci practic un Mercedes GLA cu sigla Infiniti.
    15 15
  • E superb infiniti
    36 12
  • Infiniti este de 15 ori peste GLA, si asta nu doar ca design, exclusivitate, si ca motoare - calitate. Propulsorul v6 aspirat de pe 370Z va fi o combinatie interesanta pe aceasta caroserie usoara.

    Totusi, publicul tinta pt Marsadas Banz cam asta e de la an la an :)))))


    https://www.youtube.com/watch?v=LFkyCpG0f-I
    11 23
  • Alfonso Albaisa, directorul de design Infiniti si platform Mercedes. Cu adevarat o masina japoneza 100%.
    18 24
  • Mult peste GLA din toate punctele de vedere
    13 17
  • someone
    @ wow
    superb e skoda....infinity e nemaipomenit, sau incredibil :D
    just kidding
    14 18
  • Daca va avea si propulsorul v6 de pe Nissan, cu suguranta ar fi excelent.
    22 7
  • GLA sau nu, arata senzational!
    27 5
  • Nostradamus si Arsenie Boca sunt printre noi! Cum altfel poti spune ca o masina nelansata este mai buna din toate punctele de vedere decat un GLA ?
    25 8
  • Daca Mercedes a dat lovitura cu GLA, de ce n-ar face si Infiniti ?
    26 6
  • @mowgli
    Nu pune intrebari stupide. Doar Alianta e in stare sa faca masini mai bune decat concurenta inca din faza "embrionara". Fanii stiu mai bine si de-asta sunt foarte siguri pe afirmatiile gen este mult mai buna ca masina x. Nu ti-ai dat seama pana acum? Trist pentru tine. Nu te pricepi la masini daca nu esti de acord cu ei.
    17 22
  • E de 15 ori peste GLA, dar nu sunt in stare sa dezvolte propria lor platforma. Exclusive poate sunt, nu putem contesta asta deoarece Infiniti se vinde extrem de prost.
    17 21
  • ...nu cred ca asta e problema...ca nu-s in stare ci banii,pur si simplu reducere de invstitii si cheltuieli...doar si la alte case mai cu vaza se intampla...oricum una peste alta va iesi ceva calitativ si original...ce e penibil am remarcat aici pe site lumea se contrazice ,se ia de par se injura :ba mercedes ba nu ....infiniti,pe cand ei bat palma si trec la treaba bravo lor!
    27 3
  • @mda

    E o intrebare logica, dar si neglijenta in acelasi timp, pentru ca noul model Infiniti poate sa nu aiba acelasi succes cu omologul de la Mercedes, din aceleasi motive pentru care un Infiniti Q50 de exemplu nu are nici pe departe succesul clasei E.
    12 16
  • platforma comuna inseamna costuri mici nu incapacitatea de a dezvolta o solutie. Daca alianta si-ar fi cheltuit resurse si logistica in vederea dezvoltarii unei masini cu vanzari de 50000 U, atunci probabil ar fi costat suficient de mult cat sa nu fie fezabila, pe cand impartind costurile cu fratele A ambele masini reusesc sa aiba preturi competitive si profituri babane , aproape toata lumea e castigata, mai putin prostii care se mira.
    15 5
  • @dan_grc

    Tocmai asta e... Infiniti e in crestere si castiga cota de piata.
    E prea devreme sa vorbim de un succes clar pe piata europana, dar fac progrese importante. Cert e ca au un succes teribil in SUA, Asia si Oceania.

    "The introduction of the new generation, renamed Q50, at the end of 2013 has taken the brand to unprecedented levels as it sold almost 2.500 units in 2014. This is a good looking, great driving sedan, and also available with a diesel engine (supplied by Mercedes-Benz) and a hybrid powertrain, which make it more successful than the previous generation. But if it will be successful enough in the long term to establish Infiniti as a serious contender in the European premium automobile market? That is a totally different ballgame, on at which many have failed before.

    But the brand is dedicated to the continent, and in 2015 it will introduce both a small premium hatchback to compete with the Audi A3, Mercedes-Benz A-Class and BMW 1-series, called the Q30 and a luxury compact crossover to compete with the BMW X1, Audi Q3 "
    sursa:left-lane

    http://www.businesswire.com/news/home/20150413006228/en/Infiniti-continues-strong-sales-pace
    14 3
  • Ramane de vazut. Se vinde bine Infiniti in State (la fel ca Lexus), insa cei care recupereaza f mult teren in State sunt nemtii, mai ales BMW si Audi. Astia 2 au avut in ultimii ani vanzari tot mai bune de la un an la altul.
    Problema este ca BMW si Mercedes isi permit sa-si "incordeze" muschii pe un continent unde Infiniti este mai bine vazut (adica SUA). Ori invers, adica in Europa, sa-mi fie cu iertare dar Infiniti nu misca in fata lui BMW, Audi si Mercedes, avand vanzari mediocre.
    9 8
  • Dan grecu
    Infiniti Q50 este din segment D premium adica cu C class , nu cu E class . Du-te la culcare nu mai abera, ca esti praf in domeniul auto.

    Q70 concureaza cu E class ........... idiotule
    4 8
  • @Dan grecu
    Ultras (ca fan nu poti fi numit pentru ca faci de ras un nume mare al industriei auto) al aliantei Renault - Nissan, frustrat cand vezi cat de bine o duce concurenta si marcile voastre sunt cele mai bune doar cand spuneti voi. Vocabular de 2 lei.
    Infiniti vinde intr-un an in Europa cat vinde BMW, Mercedes sau Audi in cateva luni in America. Indiferent de clasa sau model. Asta nu o vezi. Poti doar sa jignesti. Mi-e scarba de voi, aroganti crezand ca spalati creiere pe-aici.
    10 6
  • @Dan grecu
    Ultras (ca fan nu poti fi numit pentru ca faci de ras un nume mare al industriei auto) al aliantei Renault - Nissan, frustrat cand vezi cat de bine o duce concurenta si marcile voastre sunt cele mai bune doar cand spuneti voi. Vocabular de 2 lei.
    Infiniti vinde intr-un an in Europa cat vinde BMW, Mercedes sau Audi in cateva luni in America. Indiferent de clasa sau model. Asta nu o vezi. Poti doar sa jignesti. Mi-e scarba de voi, aroganti crezand ca spalati creiere pe-aici.
    9 4
  • @Dan Grecu( cu G mare)

    Așa este, Q70, prea multe Q-uri în lumea auto, originală schimbarea de denumire în gama Infiniti.
    7 3
  • Dan Grecu
    Chiar ca originala, mai ales noile schimbari la Mrcedes sunt tot ''originale'' gen GLE in loc de ML , GLE Coupe , GLC in loc de GLK, sau in loc de SLK o alta denumire. Dar mult mai ''original'' mi se pare X6 si X4 , ambele copiate dupa SSang Yong Actyon din 2004 , superb chiar.
    0 6
  • Andrei
    @Lano trebuie sa iti zic pe nume, esti un retardat si faci spam cu niste cretini asemeni tie, "Marsadas", din cauza unora ca tine nu a construit Mercedes uzina in vestul tarii, diferenta dintre aceea si tine este ca: probabil au fost niste cretini in functii spre deosebire de tine...intra si tu pe blogul " fünfkommasechs.de " daca binevoiesti sa vezi ce reprezinta Mercedes Benz.
    Personal imi plac liniile abordate de Infiniti, chiar daca nu exceleaza, asa cum o face Mercedes, Bmw, Audi, Porsche
    4 2
  • PINTILI MARIUS
    STIE CINEVA CATEVA DETALII DESPRE INTRETINERE !!! CUM AR FI ULEI, FILTRE,DISTRUBUTIE DISC DE AMBREIAJ........!!!!
    MULTUMESC !!!!1
    0 0
  • PINTILI MARIUS
    INTREBAREA MEA ESTE DACA ACEST SUV SE MERITA SA FIE CUMPARAT !!!!568E
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru