Infiniti va lansa o berlină de 550 CP

de Sebastian Toma
Joi, 20.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti pregăteşte o nouă berlină de segment E, care să fie echipată cu un motor V6 supraalimentat, capabil să dezvolte 550 CP. Aceasta va fi dezvoltată pe platforma actualului M.

Infiniti va lansa o berlină de segment E de performanţă. Modelul face parte din noua ofensivă a mărcii nipone şi va fi echipat cu un motor V6 supraalimentat care va dezvolta 550 CP. Propulsorul său va avea o cilindree de trei litri. Noul model se va încadra perfect în noua gamă pregătită de japonezi, deoarece va avea o denumire care să-i exprime mai bine ambiţiile, deoarece actuala denumire ar fi sugerat faptul că modelul M56 ar fi fost mai puternic decât acesta. Viitorul model de performanţă va deveni nava-amiral a japonezilor, după cum explică Johan de Nysschen, şeful Infiniti.

Începând cu 2013, toate modelele sedan, coupe şi cabrio vor primi indicativul Q. Pentru SUV-uri şi crossovere, Infiniti va folosi indicativul QX. Se va renunţa astfel la denumirea actuală a tuturor modelelor existente în gamă.Primul model care va inaugura noua nomenclatură este următoarea generaţie a sedanului de clasă medie G, programată să debuteze în primele zile ale lui 2013, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Alături de litere vor veni şi cifre, în funcţie de dimensiuni şi de ierarhia în gamă.

Infiniti Emerg_e, supercarul hibrid prezentat în versiune concept la Geneva şi la Paris, nu va da naştere niciunui model de serie, în ciuda anunţului care vizează un model de performanţă care va dezvolta 550 CP. Însă, reprezentanţii mărcii nipone spun că acesta va fi o inspiraţie pentru viitoarele modele în materie de design. Modelul care va fi cel mai influenţat de acest concept este viitorul G, în special la interior, spune Johan de Nysschen, noul şef al Infiniti.

Via Autocar

Comentarii (13)

  • zicea unu paci ca japoezi habar nu au de motorizari de cilindree mica si supraalimentate...adica e nasol ei nu produc masini de 0,9 cm si 200CP...deci nu sunt buni.halal
    9 35
  • De aceea Nissan este cel mai slab brand japonez la fiabilitate ,insa mult mai fiabil decat restul producatorilor europeni sau americani.A se privi clasamentul inainte de a-mi sari cv in jugulara.
    5 38
  • Nissan al doilea brand din Japonia, insa nu-i cu nimic inferior la fiabilitate. De exemplu sistemul lor 4x4 (All Mode) a fost testat din jungla amazoniana, pana in desertul sub-saharian si s-a dovedit extrem de robust si fiabil de-a lungul anilor.Un alt sistem 4x4 exceptional este ATTESA. Secretul GT-R-ului.
    In Europa, Nissan are o dezvoltare mai rapida decat Toyota. Primul care vine in minte cand ne gandim la un specialist 4x4 de succes, este Nissan. Nissan e marca japoneza cu cea mai extinsa gama 4x4 la ora actuala in Europa. Ca popularitate sunt clar peste Toyota si Honda. Oricum se suprapune destul de putin gama Nissan cu cea de la Honda in Europa.
    Hei...dar ne-am lasat dusi de val... aici se discuta de Infiniti ! "Whole new ball game" cum ar spune americanii... Infiniti se vrea cu totul altceva, iar reprezentantii marcii in Europa te fac sa te simti mai ceva ca un print arab, daca ai ales o masina de la ei... Reteaua e mult distantata de Nissan. Chiar daca Nissan poate avea si asa ceva...

    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-de-satisfacie-43409.html
    36 7
  • Incet,incet ,Infiniti ajunge la nivelul lui Lexus.La partea de motoare ,Infiniti are niste motoare cu niste sunete de motoare puternice,insa rafinate ,cu un ton de masina de lux premium.Chiar imi place cum se aude ,si ma tenteaza cateodata :D .Insa acest motor de 550 cp va fi unul foarte fasnet si cu un sunet fenomenal de masina de lux premium.550 cp se aproprie de performantele unui M5,batand simplu si usor e63 amg de la mercedes care dezvolta doar 525 cp .Insa pt tipul de mai sus @mda.Ia zi mestere cu ce e mai prejos Nissan la fiabilitate fata de restul marcilor japoneze?Adevarat ca nu este pe primele locuri ca Toyota sau Honda ,insa printre ele tot este.Iar in ceea ce priveste fiabilitatea,stai tu linistit fiindca japonezii nu risca sa isi pateze statutul punand motoare slabe la fiabilitate.Motoarele acestea fiind supraalimentate vor fi asamblate cu cele mai calitative piese.
    4 21
  • Care crezi ca-i cea mai fiabila japoneza din Germania? Vreo Toyota? Ceva Honda, Subaru...? Poate Mitsubishi? NU ! Este un NISSAN !

    http://www.autoevolution.com/news/nissan-qashqai-is-one-of-the-most-reliable-cars-in-germany-29850.html

    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-qashqai-a-obinut-cea-de-a-treia-poziie-35842.html
    41 11
  • kumite
    Motoarele VQ de la Nissan sunt unele dintre cele mai bune din lume.Anii buni au fost intre primele 10 din lume.Chiar si actualul motor de pe GTR are la baza un asemenea motor.Consider ca sunt cu mult peste ce oferaToyota.Sunt pe lanturi de distributie.Eu am avut un Nissan Cefiro cu un asemenea motor.Nu am avut nici o problema la motorul asta.Mi-a parut rau cand am dat-o.Nu va spun motivele pt.care am dat-o.Prietene ,Nissan este cu mult peste honda.Ce ofera la ora actuala Honda pe piata?Ofera ceva peste 500 de caluti?Nah!Si da ,Infiniti este chiar o masina de lux,nu cu un ton de bla,bla,bla...As vrea sa fiu ca tine.Sa am posibilitatea sa testez toate marcile japoneze premium,si sa spun ce sunet puternic si rafinat au mmotoarele astea..Chiar ca te invidiez!
    19 4
  • eu nu mai inteleg nimic in legatura cu ceea ce fac cei de la infinity . abia au lansat anul acesta noul m (ati testat si voi m 35 h ) si acum vor lansa din nou un model de clasa E. Ce inseamna E ? pentru mine semnifica aceeasi clasa cu seria 5, e classe, audi a 6 , lexus gs. Eu speram sa aud despre un model de clasa lux/mare pentru a contracara pe cat se poate s-classe, 7 si a 8
    9 3
  • @GTS

    Infiniti M35h este cea mai rapida masina hibrida din lume, insa versiunile cu propulsie clasica duceau lipsa de puteri peste 500 Cp.

    Inainte sa scoata un model de segment F, e bine sa se extinda si sa-si consolideze modelele actuale. Ceea ce si face acum.
    30 8
  • @Mafia
    O45 s-a fabricat din 1989 pana in 2006.
    15 0
  • kumite
    No hard feelings,mate! Am vazut ca ceva se intampla cu tine.Cand te edresezi cuiva cu "papusel" si "draga",e clar ca esti indragostit!De masini sau.....?Sunt inca in viata,nimic nu s-a intamplat!Craciun cat se poate de fericit!
    11 19
  • kumite
    Bah,nici de gluma nu stii! Ar trebui sa sarbatoresti din plin.O sa inchin un pahar de sake pt.tine.
    13 21
  • Infiniti e o marca cu totul speciala...
    13 3
  • kumite
    Maestre sunt alaturi de tine,trup si suflet.Am fost ca o oaie ratacita.Acum ca am gasit carmaciul,or sa vada fanii germanilor.Fiabilitatea japoneza taie ca o sabie de samurai in cea germana!
    3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru