Infiniti va produce primul său model compact la o uzină europeană

de Sebastian Toma
Miercuri, 19.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model Infiniti construit în Europa va fi asamblat la Sunderland, în Marea Britanie. Vorbim despre o versiune de serie a conceptului Etherea, care va fi construită cu ajutorul tehnologiei împărţite cu Mercedes-Benz.

Esential 2015 este anul în care va debuta în producţie versiunea de serie a lui Infiniti Etherea.
60.000 de unităţi pe an este capacitatea de producţie a fabricii din Sunderland rezervată acestui model.
Infiniti Etherea, conceptul care prefigura prima compactă a constructorului premium din Japonia, va avea o versiune de serie produsă în Europa. Veştile vin de la Colin Dodge, vicepreşedintele executiv al Nissan, care a anunţat că acest model va fi construit la uzina Nissan din Sunderland, Regatul Unit. Respectivul model compact va fi bazat pe o platformă modulară a concernului Daimler, respectiv platforma MFA care echipează noile A-Klasse şi B-Klasse, iar producţia va debuta în 2015.

Fabrica Nissan din Sunderland va produce 60.000 de unităţi pe an ale noului model Infiniti, cel mai mic de până acum. Pentru a adapta fabrica la noul model, Nissan va investi 250 de milioane de lire sterline în fabrica respectivă, iar noile necesităţi ale uzinei vor duce la crearea a 1.000 de locuri de muncă în Marea Britanie, dintre care 280 vor fi deschise la fabrica propriu-zisă. Sosirea mărcii Infiniti este prima marcă străină care deschide o fabrică în Marea Britanie în ultimii 23 de ani.

Odată cu această veste, modelul compact pe care îl pregătea Nissan pentru fabrica respectivă ar putea fi mutat în altă facilitate de producţie.

Compacta de la Infiniti va prelua şi motorizările din gama A-Klasse, pe lângă platforma efectivă. Versiunea de serie a lui Etherea va fi primul model cu tracţiune faţă din gama Infiniti, constructorul oferind până acum fie modele cu tracţiune spate, fie modele cu tracţiune integrală.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru