Informații neoficiale: Tesla va extinde exporturile de la uzina din China spre Europa la 100.000 de unități în 2021

de Daniel Popescu
Marti, 10.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va produce anul viitor peste 550.000 de mașini la uzina din China, dintre care 100.000 de unități Model 3 vor fi exportate în Europa pentru a acoperi cererea semnificativă din partea clienților.

Tesla a susținut inițial că producția de la uzina din China va fi destinată în întregime pieței locale, însă constructorul american a început deja să-și schimbe radical strategia în această privință.

Ca urmare a cererii majore pentru Model 3 din partea clienților europeni, Tesla a început în această toamnă să exporte un lot de 7.000 de unități de la uzina din Shanghai.

Surse apropiate uzinei din China au dezvăluit acum o serie de planuri pe care Tesla le are pentru anul viitor. Potrivit acestor surse, Tesla intenționează să crească producția totală în China la 550.000 de unități în 2021, dintre care 300.000 de unități Model 3 și 250.000 de unități Model Y.

În plus, sursele menționează că, din această producție totală, 100.000 de unități Model 3 vor fi exportate, cel mai probabil în Europa. De asemenea, vor fi exportate și 10.000 de unități Model Y, însă nu este clar unde vor fi comercializate acestea.

Potrivit unor anunțuri anterioare, Model Y va fi comercializat în Europa doar după startul producției în 2021 la viitoarea uzină Tesla de la Berlin.

În ciuda creșterii cererii, Tesla a înregistrat o scădere a cotei de piață pe piața europeană.

Astfel, Tesla a avut o cotă de piață de numai 13.5% în Vestul Europei în perioada iulie-septembrie 2020, în condițiile în care cota de piață din perioada similară a anului trecut era de 33.8%. Schimbarea apare ca urmare a ofensivei puternice începute de rivali, în special de Volkswagen, pe segmentul mașinilor electrice pentru Europa.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • sa le bage in fund
    pe alea din china...
    5 1
  • Edikkk
    De ce ne-a fost frică nu am scăpat

    Că industria auto se mută în China şi noi o să tăiem frunze la câini

    Bine, model Y va fi produs la Berlin, şi model 3 dar.... până atunci....
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru