Inginer Rimac: O mașină de serie ar putea atinge 96 km/h în mai puțin de o secundă

de Alexandru Monenciu
Marti, 30.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui inginer Rimac, o mașină de serie ar putea atinge 96 km/h, cu plecare de pe loc, în mai puțin de o secundă. Hypercar-ul Nevera accelerează până la 96 km/h în 1.85 secunde.

Mașinile de serie au ajuns să fie extraordinar de rapide, fiind capabile să atingă 100 de km/h în foarte puține secunde. Desigur, aceste cifre de performanță sunt oarecum relative, ele putând fie atinse doar în condiții ideale, extrem de rare pe șosea.

Chiar și așa, rămân importante pentru cei care dețin o asemenea mașină, pentru că, probabil, se simt mai bine știind că supercarul/hypercarul pe care a plătit o sumă colosală este capabil de asemenea performanțe. 

Însă limita nu a fost încă atinsă și, potrivit unui inginer din cadrul Rimac, mașinile de serie sunt capabile de mai mult. De mult mai mult.

Întrebat de către publicația The Drive dacă o mașină de serie ar putea să atingă 96 km/h (0-60 mph) într-o secundă sau mai puțin, Matija Renic (inginerul șef care se ocupă de programul Nevera) a răspuns concis: "În mai puțin de o secundă."

În ceea ce privește hypercar-ul Nevera dezvoltat de către compania croată, acesta este capabil să accelereze până la 96 km/h, cu plecare de pe loc, în doar 1.85 secunde.

Îți reamintim că dispune de 4 motoare electrice cu un total de 1.940 de cai putere.

Oricât ar suna de impresionat, potrivit lui Renic, Rimac Nevera este mai mult decât o mașină foarte rapidă în linie dreaptă.

via The Drive

Comentarii (12)

  • Si eu credeam ca BMW-urile cu motoarele diesel sunt viitorul sportivitatii...
    Respect adevaratelor masini sportive.
    4 16
  • QED
    3 12
  • Bravo aplaudacilor, au înghițit-o și pe asta.
    Lăsând la o parte ideea idioată de accelarație 0-60 mph în mai puțin de 1 s să vedem cum ar fi posibilă.
    Motoare de vreo 5 MW care împreună cu bateria ar fi de unică folosință (în acest fel ar avea masa mai mică), pneuri late de vreun metru tot de unică folosință.
    Dacă tot vreți accelații aberante (dpdv practic și al confortului) uitați-vă la top fuel dragsters.
    Oops am priceput…vă plac picioarele în posterior.
    11 1
  • alt inginer
    facand cateva acceleratii din astea s-ar putea ca intr-un minut sa consumi o ora de incarcare.
    13 3
  • andrei
    Pacat ca va fi limitata la 160km/h.
    10 3
  • salata de greieri
    dar de ce nu a facut si rimac-ul asa?
    4 1
  • Povesti de adormiți spălați pe creier. Mihai, ce legătura are acest gen de OZN cu nevoia de a merge din A in B si costul dispus sa-l plătească un om? Tot ce reușiți este sa arătați ca niște văcuțe care patronează pe gheață… va agitati degeaba. Dieselul este prezentul pentru unii, benzina pentru alți si pentru câțiva foarte putini chiar si electricele. Eu am nevoie acuma sa ma mișc in anumite condiții si cu un anumit cost… tu se pare ca trăiești in viitor sau aștepți viitorul sa trăiești. ;)
    10 3
  • “patinează” pe gheață… este cuvântul corect.
    5 1
  • @dutzu
    costul fiind uciderea semenilor?
    4 7
  • Prin deducție logică nenea ăsta inginer șef se pare că este incompetent dacă știe că o mașină de serie va face suta sub o secundă și hyper-carul lui nu reușește decât 1,85 s. Înseamnă că trebuie să-l schimbe cu un inginer de serie.
    Iar d.p.d.v. filozofic are sens să mergi așa repede pentru că vei fi primul la cașacaval. Sau unii la poarta raiului.
    3 3
  • Dar corpul uman este pregătit pentru aşa ceva, şoferii au abilităţile necesare de a conduce o asemenea maşină? Mihai, Mike, aţi condus vreo maşină care să ajungă la 100km în 3 secundde-să zicem? Eu nu, dar îmi dau seama că nu e uşor de stăpânit o asemenea maşină. Personal cred că ar trebui ca şoferii să aibă un atestat special pentru a conduce maşini care ajung la 100km/h în mai puţin de 5 secunde
    0 0
  • Eu stiam ca o masina nu poate accelera mai repede decat poate frana.
    Daca poate accelera intr-o secunda inseamna ca se si poate opri intr-o secunda sau pe aproape.
    Ori cu franarea lumea e pe la 2 secunde.
    Complexa discutia, si nu mai tine doar de putere.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru