Înmatriculările Dacia au crescut în Franța cu aproape 23% în luna octombrie: Sandero rămâne pe locul 5 în topul modelelor

de Daniel Popescu
Marti, 05.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat peste 12.000 de unități în Franța în luna octombrie, în creștere cu aproape 23%, iar Dacia Sandero este în continuare pe locul 5 în topul celor mai înmatriculate modele.

Dacia a reușit să recupereze în luna octombrie o parte din scăderea înregistrată la înmatriculările de pe piața din Franța în primele nouă luni ale anului.

Cel mai recent raport al Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) arată că Dacia a înmatriculat 12.431 de unități pe parcursul lunii octombrie, în creștere puternică cu 22.6% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cu excepția mărcii DS, Dacia este brandul care a înregistrat cea mai mare creștere lunară dintre cele deținute de un constructor francez. De asemenea, creșterea este semnificativ mai mare decât cea a pieței auto franceze în ansamblu, de 8.7%.

În acest context, în primele 10 luni ale anului, Dacia a ajuns la 115.992 de unități înmatriculate, în scădere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacă își va menține acest ritm de creștere, Dacia are însă șanse să recupereze scăderea, după ce a încheiat primele nouă luni ale anului cu un minus de 4.3%.

În clasamentul pe modele din primele 10 luni ale anului, Dacia Sandero este în continuare pe a cincea poziție a clasamentului cu 58.292 unități și o cotă de piață de 3.2%.

De asemenea, Dacia Duster se menține pe locul 10 cu 41.191 unități înmatriculate și o cotă de piață de 2.3%.

Via CCFA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru