Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu 4.3% în primele nouă luni ale anului: Sandero, locul 5 în topul celor mai înmatriculate modele

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a raportat o scădere de 4.3% la înmatriculările de pe piața din Franța în primele nouă luni ale anului, însă Sandero a urcat pe locul cinci în topul modelelor cu cele mai multe înmatriculări.

Dacia a înregistrat și în luna septembrie o scădere a înmatriculărilor pe piața din Franța, într-un ritm mai accelerat decât media pieței, potrivit unui raport recent al Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

Raportul oficial menționează că producătorul de la Mioveni a înmatriculat 9.134 de unități în luna septembrie, în scădere cu 2.3% comparativ cu septembrie 2018, în ciuda faptului că piața franceză a înregistrat o creștere de 16.6%.

În acest context, la nivelul primelor nouă luni ale anului, Dacia a înmatriculat 103.561 de unități, în scădere cu 4.3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Scăderea este astfel mai accentuată decât cea înregistrată la nivelul pieței, de numai 1.3%, însă datele iau în clacul și luna august, atunci când înmatriculările Dacia au scăzut cu 29% ca efect secundar după introducerea testelor WLTP.

În schimb, în clasamentul pe modele, Dacia Sandero a urcat pe locul cinci în topul modelelor cu cele mai multe înmatriculări. Hatchback-ul a fost comandat de 52.934 de francezi în primele nouă luni ale anului și are o cotă de piață de 3.2%, fiind surclasat doar de modele 100% franceze: Peugeot 208, Renault Clio, Citroen C3 și Peugeot 3008.

Între timp, Dacia Duster a părăsit top 10 și a coborât pe poziția a 11-a cu 36.063 de unități înmatriculate și o cotă de piață de 2.2%.

Rezultatele vin la scurt timp după ce Dacia a obținut în luna august cele mai bune performanțe din istorie pe piața europeană: Duster a fost cel mai bine înmatriculat SUV, iar Sandero a fost subcompacta cu cele mai multe înmatriculări.

Via CCFA

Comentarii (4)

  • Hai odata cu noile modele...
    3 0
  • Faptul ca Dacia se afla in top 5 modele vandute in Europa de V e semn de saracie,sa n-o dati ca europenii sunt pragmatici si nu isi cumpara masini scumpe si isi iau Dacia sa-i duca iegtindin pct.A in pct.B. Si faptul ca vanzarile scad la toate marcile e semn ca se intra in recesiune economica in toata Europa. Totusi,sper ca Dacia sa se mentina pe linia de plutire iar tot grupul Vag sa dea faliment.
    8 6
  • Fara alehas
    @Tatraurs
    Vag-ul are clienti-zombie si deci putin probabil sa se intample ceva. O sa-si lipeasca la loc nasul lui Pinocchio si treaba va merge mai departe.
    ,,Are balta peste,, ametit cu made in Germany (adica China in principal).
    3 1
  • Dacia aduce vag a masina. Invers e imposibil.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru