Jeep Compass ar putea primi un motor diesel de la Mercedes-Benz: americanii testează o unitate de 2.0 litri și aproape 200 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 07.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep Compass ar putea primi pe piața europeană un motor diesel de 2.0 litri și 194 de cai putere furnizat de Mercedes-Benz, potrivit unor informații neoficiale.

Alianța Fiat-Chrysler a anunțat în această primăvară că este interesată să inițieze o serie de colaborări cu constructori rivali, dacă acest lucru va avea ca efect o reducere a costurilor.

O serie de surse citate de publicația Motor1 afirmă acum că producătorul italo-american a inițiat o sesiune de teste cu 14 unități Jeep Compass echipate cu un motor diesel de la Mercedes-Benz. Chiar dacă testele au loc în Statele Unite, versiunea cu motor diesel de la Mercedes-Benz ar urma să fie comercializată doar pe piețele din Europa și Asia.

Sursele afirmă că motorul diesel împrumutat de la Mercedes-Benz este o unitate de 2.0 litri cu patru cilindri cunoscută sub numele de cod OM654, care oferă 194 de cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm.

În prezent, cel mai puternic Jeep Compass cu motor diesel de pe piața europeană oferă doar 140 de cai putere din partea unui propulsor MultiJet de 2.0 litri. Prin urmare, un parteneriat cu Mercedes-Benz ar ajuta Jeep să ofere un Compass semnificativ mai puternic, ceea ce ar avea potențialul de a crește vânzările SUV-ului fără ca producătorul american să investească direct sume importante pentru dezvoltarea unui nou motor.

Pentru moment, nu este clar dacă Jeep va decide introducerea acestui motor Mercedes-Benz în gamă și nici când ar putea acesta să-și facă apariția în oferta lui Compass.

În paralel, oficialii Fiat-Chrysler și-au manifestat interesul de a utiliza platforma dezvoltată de Grupul PSA Peugeot-Citroen pentru modele electrice.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Mi se pare cel putin straniu ce se intampla acum. Deci din 2015 incoace de la scandalul cu VW, absolut toata lumea da cu sete in diesel. Din toate puterile si tipa din toti bojocii, fara mila.

    Astazi, in 2019, surpriza! O sa avem Ford Explorer diesel, GMC Sierra diesel, iar acum hop, si Jeep isi continua cariera cu motoarele Mercedes, e drept ca in 4 cilindri de data asta. Vorbesc de piata nord americana.

    Pai cum vine fratilor? Sunt cancerigene sau nu? Poluam sau nu prea? Contrar puhoiului gros din mass media, mie Trump nu mi se pare chiar asa de prost si de idiot cum vor sa-l zugraveasca cei care au pierdut puterea. Dar cu un lucru nu sunt de acord cu el. Toata tehnologia moderna de obtinere a electricitatii din surse curate, se pare ca a fost pusa on hold, si s-a facut o intoarcere de 180 de grade spre poluarea din ultimele 2 secole.

    Intoarcerea la extractia prelucrarea si consumul mizerabil de combustibili fosili mi se pare un mare pas inapoi. In fine, toate sunt trecatoare si sper ca e doar un sughit al progresului.

    Si totusi nu-mi trece? Jeep, GMC (+Chevrolet) si Ford pe diesel la vehicule de pasageri n America de Nord mi se pare absolut incredibil.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru