Kia anunță noi planuri de viitor: un SUV hibrid și o mașină electrică alimentată cu hidrogen

de Sebastian Toma
Marti, 17.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat două schițe teaser ale unui Hybrid Utility Vehicle, denumirea aleasă de constructor pentru un SUV hibrid. Acesta va fi însoțit în gamă de o mașină electrică alimentată cu hidrogen.

Kia a prezentat două schițe teaser ale unui SUV hibrid numit Niro. Modelul este descris de producătorul coreean drept un HUV, acronimul de la Hybrid Utility Vehicle. În prezent, Kia Niro este un proiect în dezvoltare care a primit un design proaspăt. În curs de dezvoltare este și sistemul său hibrid, care va beneficia de emisii reduse de CO2, de sub 90 de grame pe kilometru în regim mixt pentru varianta de serie. Cei de la Kia plănuiesc să lanseze în producție o variantă de serie a acestui model până la finalul lui 2016. Provocarea inginerilor din spatele acestui proiect este păstreze toate atribuțiile practice ale unui SUV compact fără a pierde din posibilitățile de reducere a consumului de carburant.

Nu la multă vreme de la debutul lui Kia Niro va fi lansat și un model electric alimentat cu hidrogen. Despre acestea nu sunt publice foarte multe date și informații, dar Hyundai și Kia lucrează de ceva vreme la un sistem de pile de combustibil dezvoltat in-house.

Coreenii au deja vehicule electrice care funcționează cu pile de combustibil, dar noul model pregătit de constructor ar urma să fie și mai eficient și să aibă un sistem de propulsie mai compact.

Urmareste Automarket
Cei de la Kia au specificat deja că viitorul sistem de alimentare cu hidrogen pentru mașinile electrice va avea dimensiuni comparabile cu cele ale unui motor cu ardere internă care are cilindreea de 2.0 litri.
În ciuda acestui fapt, va fi cu 10% mai performant și cu 15% mai ușor decât un motor cu ardere internă. Cei de la Kia speră să atingă o viteză maximă apropiată de 200 km/h pentru viitoarele lor mașini electrice alimentate cu hidrogen și să asigure o autonomie de aproximativ 700 de kilometri până la momentul lansării, anul 2020.

Via Kia | Autocar

Comentarii (1)

  • Incet incet vad ca Hyundai Kia investesc serios in dezvoltare si s-ar putea ca peste cativa ani sa fii in top 3 cei mai mari producatori de automobile
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru