Lansări în România în 2014: VW aduce noile Polo şi Passat, Audi vine cu viitorul TT, iar Skoda scoate a treia generaţie Fabia

de Sebastian Toma
Marti, 10.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche România, cel mai mare importator de automobile noi din ţara noastră, a anunţat programul de lansări pentru anul 2014. Acesta include 18 noutăţi, trei fiind programate în ianuarie.

Esential 18 maşini noi sau actualizate ale mărcilor Audi, Seat, Skoda şi Volkswagen vor debuta în România în 2014.
Porsche România a anunţat lista sa de lansări pentru anul viitor. Fanii mărcilor care aparţin concernului Volkswagen vor avea motive suficiente să stea cu sufletul la gură în 2014, urmând să fie lansate mai multe facelift-uri, un model complet nou şi mai multe modele din portofoliul actual vor primi generaţii sau versiuni noi. Luna ianuarie a anului 2014 va începe cu trei noutăţi de la Skoda, sub forma lui Rapid Spaceback, Yeti facelift şi Yeti Outdoor. Lista de lansări a lunii ianuarie din cadrul Porsche România va fi completată de Leon ST, primul break din gama de compacte a mărcii din Martorell.

Luna februarie aduce lansarea versiunii Greenline a lui Octavia, care va emite doar 87 grame de CO2 pe kilometru în ciclul NEDC. O lună mai târziu, apare noul Audi A3 Cabriolet, complet diferit faţă de predecesorul său. Primul sfert al anului va marca şi debutul versiunii Cupra a lui Leon pe piaţa internă. Luna aprilie marchează o pauză de lansări pentru Porsche România, dar situaţia se schimbă din mai, când Volkswagen va lansa Polo facelift în România.

Luna iulie aduce lansarea lui Golf Sportsvan, monovolumul compact bazat pe Golf, în timp ce Skoda va oferi nivelul de echipare Laurin&Klement al lui Octavia începând cu luna iunie.

Urmareste Automarket
August marchează lansarea lui Skoda Octavia Combi Scout în România, acompaniată de facelift-ul lui Volkswagen Scirocco. La fel ca în cazul lui Polo, aspectul acestor modele este necunoscut. A noua lună din an marchează atât începutul calendaristic al toamnei, cât şi două lansări Audi: noua generaţie a lui TT şi A7 facelift. Sărim peste octombrie şi ajungem la două lansări Volkswagen programate pentru noiembrie: facelift-ul lui Jetta şi facelift-ul lui Touareg, care pavează drumul lansării noii generaţii a lui Passat, programată în decembrie.
În aceeaşi lună va fi lansat şi facelift-ul lui Audi A6, alături de noua generaţie a lui Skoda Fabia.

Marcă Model Luna în care este programată lansarea
Audi   
A3 Cabriolet martie
Noul TT septembrie
A7 facelift septembrie
A6 facelift decembrie
Volkswagen
Polo facelift mai
Golf Sportsvan iulie
Scirocco facelift august
Jetta facelift noiembrie
Touareg facelift noiembrie
Noul Passat decembrie
Skoda
Rapid Spaceback ianuarie
Yeti şi Yeti Outdoor ianuarie
Octavia Greenline februarie
Octavia Laurin&Klement iunie
Octavia Combi Scout august
Noua Fabia decembrie
Seat
Leon ST ianuarie
Leon CUPRA primul sfert al anului

Comentarii (10)

  • Florin
    Jetta facelift? Pastreaza acelasi sasiu sau trec la MQB? Daca trec la MQB, se mai poate numi facelift?
    Rapid Spaceback circula in Romania deja...
    6 5
  • astept leon cupra si noul passat
    10 4
  • Astept sa vad cum o sa arate noua Octavia Scout! Si sunt curios cu ce motorizari si la ce preturi se va lansa la noi.
    9 3
  • pot sa-ti dau eu un detaliu esential despre preturi: vor fi mari si se vor devaloriza cu minim 20% in primul an dupa achizitie!
    12 7
  • @Florin
    numai comenta daca nu ştii ! Octavia Combi umbla pe strada , nu Rapid Spaceback , vezi ca le incurci
    3 0
  • razvanis
    @cusi - e bine ca se devalorizeaza numai 20% in prmul an, spre deosebire de pocnitorile japoneze care cad 50% in doi ani sau frantuzesti care pica cu 60% in doi ani, asa ca "ciocu mic"
    3 4
  • Sa fie clar; legenda cu masina care se devalorizeaza cu 20% in primul an are o singura explicatie - acea masina ARE UN DEFECT - cu mici exceptii nimeni nu isi vinde masina noua in primul an. Deci bagati de seama ce cumparati.
    3 0
  • Mecanicu'
    Skoda Octavia Scout ma intereseaza...are tot ce ii trebuie: 4x4, garda marita, spatiu, confort si este rezistenta ca bocancii de santier :)

    Este interesant si cu ce vine Passat-ul dupa atatia ani de liniste...
    1 0
  • Crystyann
    Rapid Spaceback se vinde in Romania de mai bine de o luna , se afla in toate showroom-urile Skoda si la test drive . Acelasi pret ca Rapidul sedan. Skoda Yeti facelift este iar in romania de vreo luna.
    @lulu : Toate masinile se devalorizeaza aprox 20% in primul an....Este firesc : tu ai cumpara o masina calarita un an de altul cu 5%mai putin decat pretul de noua??? NU, ai mai pune aia 5% si ai lua-o noua - sau daca ai negocia ai lua una noua la aceiasi bani . de asta in primul an scaderea la masini este cea mai mare.
    0 0
  • Este oficial: Skoda Octavia Scout se lanseaza la Salonul Aoto de la Geneva.
    Succes!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru