Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Skoda Octavia Greenline promite un consum mediu de 3.3 litri/km

Publicat Marti, 10.09.2013
de Dragoș Băltățeanu
Comenteaza 13
Skoda Octavia Greenline promite un consum mediu de 3.3 litri/km - Poza 1
Skoda Octavia Greenline promite un consum mediu de 3.3 litri/km - Poza 2
Skoda Octavia Greenline promite un consum mediu de 3.3 litri/km - Poza 3
Skoda Octavia Greenline promite un consum mediu de 3.3 litri/km - Poza 4
Skoda Octavia Greenline promite un consum mediu de 3.3 litri/km - Poza 5
Skoda a adus la Frankfurt versiunea Greenline a noii generaţii Octavia. Octavia Greenline promite un consum medie de doar 3.3 litri/km şi emisii de CO2 de 86 grame/km.

Skoda a lansat la Frankfurt cea mai economică variantă a modelului Octavia. Octavia Greenline promite un consum mediu de motorină de doar 3.3 litri/100 km, iar emisiile de CO2 vor fi de 86 grame per kilometru. Motorul de 1.6 litri TDI oferă 110 CP. Greenline este pentru Skoda echivalentul etichetei Bluemotion pentru Volkswagen. Modele cu emisii reduse de CO2 şi cu un consum redus de carburant. Aceste lucruri sunt obţinute prin folosirea sistemului Start-Stop, recuperarea energiei la frânare, anvelope cu rezistenţă redusă la înaintare, reducerea greutăţii şi elemente aerodinamice specifice.

Skoda are în acest moment câte o versiune Greenline în şase din cele şapte linii de modele pe care le comercializează. Rapid şi Rapid Spaceback, Yeti, Superb, Fabia şi Roomster, toate pot fi achiziţionate în versiuni ce poartă eticheta Greenline. Singurul model care nu face parte din acest club este micuţui Citigo. 


Comentarii (13)

  • da...distractive denumirile astea greenline...cand nu vor mai polua vor fi extreme greenline....in fine motorizarea e bine venita insa...cred ca si pretul va fi pe masura celor pe care-i va durea-n cot de greenline...
    14 3
  • Citigo compenseaza cel putin cu versiunea CNG (gaz)!
    4 8
  • ce distractive sunt cifrele astea cand le arata pe hartie, in realitate cu 4 oameni in masina, cateva bagaje pentru o minivacanta si viteze de cruise 110-120 maxim sare consumul in jur de 6, daca nu ai piciorul drept destul de greu su faci multe fluctuatii.
    Sper sa ma insel. dar consumul la 1.6 TDI de pe un golf 6 cam depasea 6% in conditiile spuse mai sus.
    7 4
  • pai si e mult 6%??
    5 2
  • e mult,da,in comparatie cu consumul anuntat de ei
    10 4
  • razvanis
    Voi cand va plangeti de consumuri uitati o variabia, ce mai importanta variabila in ecuatia consumului e SOFERUL, degeba poate motorul sa mearga cu cat scrie in carte daca tu esti un incapabil care nu esti in stare, nu e vina motorului, e vina soferului.
    11 2
  • @argoox

    Desi am o aversiune cunoscuta fata de VAG, iti spun ca te inseli amarnic. Am avut Golf 5 1.9 TDI, 105 CP si la un drum Bucuresti - Munchen, consumul mediu a fost de 5.7 cu 3 oameni in masina dintre care doi aveau sigur greutatea a trei si bagaje. Vitezele cel putin dupa trecerea frontierei cu Ungaria au fost considerabil mai mari decat cele mentionate de tine. Prin urmare, o masina care poseda o tehnologie axata pe reducerea consumului, poate inregistra cifre de consum mult mai mici.
    4 2
  • Pe un drum asemanator cu cel mentionat de Misha, passat 2.0 bluemotion, 4 pers+bagaje consum 5.2l/100km pe autostrada tot timpul 130 iar in germania anumite portiuni 160+. Deci se poate obtine si sub 4l in anumite conditii la motorul de 1.6
    6 0
  • mie mi se pare normal sa consume si 6(in afara) si 8(in oras) la cum se conduce la noi, chiar daca consumul anuntat de ei este 3.3(care nu are nici o importanta)
    3 0
  • karim, 2.0 tdi 110cp, asa-i?
    0 3
  • @so
    Modelele Pasat cu tehnologie bluemotion au umatoarele motorizari 1.6 TDI 105 cp, 2.0 TDI 140 cp si 2l TDI 170 CP. Sin cate stiu eu 2.0 TDI 110 cp are cutie de viteze in 5 trepte ceea ce o face sa nu fie un bluemotion.
    1 0
  • gabi_o
    E vorba de consumul mediu, asta inseana un 2.5-2.8% extern si un 3.8-4.2% in oras!
    Nu cumva cei de la Skoda cu a lor Fabia erau fruntasi in acel clasament al rusinii referitor la consum, cu un consum cu 40% mai mare fata de cel declarat?
    3 0
  • prietene , un consum mic e pt adulti care se duc la scoala , iar consumu nu mai conteaza, un om care munceste si are bani in buzunar , dar ce ti va trebuie bani , bani astia care poti sa mananci sai dai la copii si poate bagi si benzina , ceti trb altceva?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru