Les Echos: Citroen nu va construi un succesor direct al lui C3

de Sebastian Toma
Joi, 27.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Publicaţia franceză Les Echos susţine că Citroen va renunţa la succesorul direct al lui C3 şi va lansa un crossover în locul său. Conceptul este aşteptat să debuteze la Frankfurt, în toamna anului curent.

Francezii de la Les Echos susţin că actuala generaţie a lui Citroen C3 va fi înlocuită de un crossover special, numit E-Cube. Afirmaţia este susţinută de declaraţiile unor surse din cadrul companiei franţuzeşti, sursă care a ales să-şi păstreze anonimatul. Pe lângă asta, Citroen vrea să-l promoveze pe E-Cube drept succesor spiritual al lui 2CV, titrează Les Echos. Renunţarea la C3 este un pas îndrăznet pentru francezi, care au renunţat şi la fratele său mai mic, C2, în urmă cu ceva vreme pe fondul vânzărilor slabe.

Sursa citată de Les Echos susţine că E-Cube, succesorul actualului C3, va avea un design inspirat din cel al conceptului C-Cactus, prezentat în 2007. Modelul este aşteptat să debuteze la standul Citroen de la Salonul Auto de la Frankfurt. Nu este clar dacă francezii vor aduce un alt concept sau vor prezenta un model apropiat de producţie. Orientarea noului model ar putea să încurce clienţii şi fanii mărcii franţuzeşti, crossoverul care va înlocui modelul C3 urmând să aibă parte de o strategie la care nu au mai apelat cei de la Citroen de mai multe decenii.

Urmareste Automarket
Actualul Citroen C3 va fi păstrat în producţie încă trei ani, spune sursa citată de Les Echos, ceea ce întâreşte posibilitatea comercializării celor două modele în paralel. Pe de altă parte, modelul expus la Frankfurt ar putea fi doar un nou concept, în baza căruia să dezvolte francezii un nou model de serie.
Alianţa cu americanii de la General Motors ar putea fi motivul din spatele schimbării destinaţiei succesorului actualului C3.

Via LesEchos.fr

Comentarii (3)

  • Citroen E-Cube???
    Mie mi se pare ca sunt putin invidiosi pe succesul lui Juke. Ideea se aseamana flagrant cu cea a lui Nissan Juke.
    5 9
  • Ciudat dar spectaculos!
    6 2
  • Cum sa se asemene cu Juke,cand masina concept din imagini(C-Cactus) a fost prezentata in 2007,iar conceptul din care se trage Juke a fost prezentat in 2009?
    16 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru