Lotus confirmă numele Evija pentru noul său hypercar: va fi dezvăluit pe 16 iulie și va intra în producție anul viitor

de Paul Cosma
Joi, 04.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunțat că viitorul hypercar electric cunoscut ca Type 130 va fi denumit Evija. Lansarea oficială va fi făcută pe data de 16 iulie, iar producția celor 130 de exemplare va începe în 2020.

Geely, brandul care deține 51% din acțiunile Lotus, a promis în momentul achiziției, că brand-ul britanic va primi susținere financiară pentru dezvoltarea unor noi modele. Conform oficialilor Geely, bugetul aprobat pentru Lotus ar urma să fie suficient pentru lansarea a cel puțin 3 modele în următorii 4 ani.

Pe lista constructorului britanic se află și un hypercar electric. Denumirea internă a viitorului model este Type 130, însă de curând, britanicii au înregistrat denumirea Evija. Confirmarea oficială a numelui a venit acum din partea reprezentanților companiei.

Prezentarea viitorului model Lotus este programată pentru data de 16 iulie. Producția hypercar-ului electric va avea loc la sediul Lotus din Hether (Marea Britanie), iar angajații vor asambla manual doar 130 de unități, începând de anul viitor.

Pe lista noutăților pregătite de Lotus pentru următorii ani se află și un SUV. În urmă cu câteva zile, fotografii au suprins un prototip în timpul unor sesiuni de teste care s-au desfășurat în apropierea sediului general Lotus.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru