Lotus va dezvolta o platformă pentru mașini electrice cu bani de la guvernul britanic: constructorul va renunța la motoarele termice

de Paul Cosma
Vineri, 02.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunțat că a obținut o finanțare din partea guvernului britanic pentru a dezvolta o platformă pentru mașini electrice. Constructorul va mai lansa un singur model cu motor pe benzină, după care se va concentra exclusiv pe dezvoltarea unei game de mașini electrice.

Lotus pregătește o schimbare radicală de abordare, ca o continuare a proiectului hypercar-ului electric Evija. Șeful Phil Popham a dezvăluit recent că producătorul vrea să dezvolte o gamă de modele 100% electrice, iar ultimul Lotus cu motor pe benzină va fi lansat în cursul anului viitor.

Constructorul a anunțat acum obținerea unei finanțări din partea guvernului britanic pentru dezvoltarea unei platforme pentru mașini electrice. Proiectul LEVA (Lightweight Electric Vehicle Architecture) este condus de Lotus, în parteneriat cu furnizorul Sarginsons Industries și Universitatea Brunel din Londra.

“Noi credem în mașinile electrice pe baterii, iar intenția noastră este să oferim astfel de produse în viitor,” au spus recent oficialii Lotus.

Prima sportivă electrică de la Lotus ar urma să fie lansată peste doi ani. Constructorul spune că tehnologia hibrizilor nu este pe placul conducerii și că o mașină 100% electrică oferă mai multă flexibilitate în dezvoltarea unei game de mai multe sportive.

Via Lotus

Comentarii (3)

  • mircea badea
    astept sa anunte si vw la fel
    2 1
  • Banciu
    Pai cand guvernul da bani pentru cai verzi pe pereti, de ce sa nu-i iei. Bani care nu vor mai fi dati inapoi niciodata.
    4 5
  • Edikkk
    QED
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru