Lupta cu recordurile: Renault pregătește o versiune Megane RS Trophy cu motor turbo de 1.8 litri și 300 de cai putere

de Paul Cosma
Joi, 21.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va lansa o versiune mai rapidă a lui Megane RS, denumită Trophy 300, la Salonul Auto de la Paris. Cu un motor turbo de 1.8 litri și 300 de cai putere, francezii vor să doboare recordul de pe Nurburgring stabilit de Honda Civic Type R.

Noua generație Renault Megane RS a fost prezentată în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie 2017. 

Hot Hatch-ul constructorului francez poate fi comandat și pe piața din România. Versiunea de bază pleacă de la 30.000 de euro cu TVA pentru varianta Sport echipată cu motorul de 1.8 litri de 280 CP și transmisie manuală cu șase trepte.

Francezii pregătesc o versiune și mai rapidă a lui Megane RS, ce va fi lansată în toamna acestui an la Paris, potrivit Autocar. Denumită Trophy 300, această versiune a lui Megane RS va avea o putere suplimentară de 20 CP, deci un total de 300 CP cu ajutorul aceluiași motor turbo de 1.8 litri.

Printre obiectivele Renault se numără doborârea de recorduri, cum ar fi cel de pe Nurburgring. În prezent, noua generație Honda Civic Type-R este cea mai rapidă mașină cu tracțiune față pe circuitul de la Nurburgring după stabilirea unui nou record: 7 minute și 43.8 secunde, prin care a surclasat Volkswagen Golf GTI Clubsport.

Via Autocar

 

Comentarii (3)

  • Putin probabil sa reuseasca record pe nordschleife....sa depaseasca generatia precedenta cu 12 secunde in situatia in care rs4 este semnificativ mai greu devine hazliu
    17 3
  • poate ii dau si ei jos, banchetele, scaunele, barile fata/spate si usile si au vro sansa.
    0 6
  • ......inca un detaliu important : cilindreea nu poate fi substituita.Curba de cuplu intre motorul de 1.8 si cel de 2.0 poate ca e irelevanta intr-o exploatare banala dar in cautarea recordurilor pe circuit detaliile fac diferenta!!!
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru