Marea Britanie vrea să interzică vânzările de mașini diesel, pe benzină și hibride din 2035: noul termen, devansat cu 5 ani

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 04.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marea Britanie intenționează să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină începând din 2035, cu 5 ani mai devreme decât planurile inițiale, iar pe listă vor fi incluse și mașinile hibride.

Marea Britanie a fost unul dintre primele state europene care a anunțat în 2017 că intenționează să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină ca măsură pentru reducerea poluării.

Inițial, termenul a fost stabilit pentru anul 2040, însă experții au avertizat că într-o astfel de situație pe străzile din Regatul Unit vor continua să circule astfel de mașini și după 2050.

Între timp, noul Guvern condus de Boris Johnson a decis să devanseze termenul, care a fost stabilit acum pentru anul 2035. În plus, pe listă au fost incluse și mașinile hibride, inclusiv cele cu alimentare la priză, astfel că după 2035 vor putea fi achiziționate doar mașini electrice.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Johnson cu ocazia unui eveniment în care a detaliat planurile pentru conferința COP26 pe teme climatice, care va avea loc la Glasgow în luna noiembrie.

"Găzduirea COP26 este o oportunitate importantă pentru Marea Britanie și națiunile din jurul lumii de a face un pas înainte în lupta împotriva schimbărilor climatice", a declarat el.

Franța a anunțat anterior o decizie similară pentru 2040, în timp ce Norvegia își propune să realizeze acest obiectiv peste numai 5 ani, în 2025.

De asemenea, Uniunea Europeană a propus recent ca vânzările de mașini diesel și pe benzină să fie interzise pe teritoriul său și, implicit, în România, din 2040.

Via Automotive News, BBC

Comentarii (13)

  • Hibride? Voi sunteti prosti ? Inteleg ca trebuie sa nu mai poluam si masnile trebuie sa fie din ce in ce mai ecologice dar totusi, un hibrid cat polueaza ? Ar fi trebuit sa zica ca vor ramane doar hibrzi si electrice nu ca vor interzice toate masinile de orice fel. Astia vor ecologie si interzic diesel si benzina dar de tigarile alea poluatoare nu zice nimeni nimic de ca trebuie sa se interzica.
    8 10
  • E interesant de vazut ce va face Norvegia in urmatori 4-5 ani....Oare cum vor actiona dealeri auto cu reprezentante propri...ce or face cu stocurile care vor ramane??
    10 3
  • Din 2050 am auzit ca si electricele mai vechi de 10 ani.
    19 3
  • Clique
    Uniunea Europeană, mai bine spus Uniunea Minților Bolnave.

    Poate până atunci japonezii rezolvă treaba cu hidrogenul și introducerea lui pe piață, ca să le de-a un pumn în barbă electrificaților ăstora din guverne și celor ce spală creiere, băieții de la Iași au rezolvat problema hidrogenului să nu mai fie atât de periculos, (stocarea mai bine spus) pe lângă asta mulți producători auto gigant sunt interesați de ce au creat băieții, așa că, încă o problemă a hidrogenului este rezolvată pentru viitor.

    Ah, iar cei trei grei sunt Toyota, Volskwagen și Daewoo
    22 8
  • NU-i doare gura sa zica acum ce or sa faca altii peste 15 ani. Singura tara care ar avea sanse sa se tina de planurile astea este Norvegia. In rest insa mi se pare ca vorbim de demagogie pura, Boris promite acum pentru a castiga capital politic si cu implementarea or sa se ocupe altii.

    Nici ai lor (politicienii) nu sunt cu mult mai bravi ca ai nostri, doar ceva mai spalati si cu ceva mai multa frica de lege.
    14 7
  • Mai bine ar interzice monarhia ca doar consuma mult si are prea multe fumuri
    28 4
  • Chestia asta cu poluarea,incalzirea globala,naste o intrebare! Locuitorii din Asia(exceptia China),Africa,America de Sud,,nu polueaza pentru aceeasi planeta?Dar megaincendiile din Australia,Americi,,nu? Dupa un astfel de iarna,unde in Rusia si Scandinavia,,au fost multe zile si nopti cu temperaturi pozitive si fara zapada,,ma intreb ce va fi cu padurile Siberiei,la vara!
    12 4
  • inexorabil
    Deja temerea mea (că MB se retrage doar politic din UERSS, nu şi la nivel mental) capătă contur…

    Păi, Boris tată, te mai poţi pretinde conservator cu astfel de planuri şi măsuri ?!?

    Şi, hei, şi pe matale te-a apucat febra schizofrenică a “schimbărilor climatice” ?!?

    Ştiţi ceva? Ia duceţi-vă…bip-bip (autocenzură)…cu Brexitul vostru, cu tot! De fapt, eu aşa înţeleg: că vă pretaţi, cu seninătate, la eco-epilepsie, adică v-aţi săltat doar formal din cloaca bruxelleză.

    Mare decepţie…Şi n-a trecut nici măcar o săptămână de “independenţă”. Eh, fac pe prostul – doar ştiţi că am anticipat această turnură post-Brexit.

    În concluzie, nicio doctrină politică nu merită crezută/urmată…Pe Glob, astăzi, trădarea se confundă cu respiraţia.
    12 3
  • parerologu
    4 useri recunosc ca sint atit de retardati incat merita sa ii conduca orice degenerat doar pe motiv ca e nascut in familii cu singe asa-zis albastru.
    Paraziti care doar in UK au de ex. +1500 castele-domenii dar le merita ca muncesc mult, nu?
    Iar mister Boris e doar un alt manechin vorbitor-dansator cum ii cinta adevaratii tartori prea ocupati ca sa apara public.
    13 1
  • Marea intrebare ramane daca vom avea pe piata BEV-uri la 10-15k euro care sa nu fie doar compliance cars.
    Cu ZOE la 30k+ euro nu vad prea curand cozi la dealeri. Promisiuni sunt dar nimic concret nu se executa.
    5 1
  • Ce enerveaza la culme este cum se aplica toate restrictiile astea doar la pulime. Sunt atat de multe alte lucruri pe care ar putea sa le faca, dar mno, suna bine pentru extremistii ecologi. Ia sa spuna ca vor opri din 2035 toate centralele cu combustibili fosili, iar pana atunci vor investi masiv in izolarea locuintelor (birtanicii nu au locuintele izolate, fiecare casa cu centrala proprie, iar iarna chiar daca nu sunt temperaturi negative, trebuie sa tina centralele in functiune, ca se risipeste repede caldura), si in dezvoltarea de solutii alternative de energie. Dar nu, asta inseamna sa iti pui capul la contributie, sa vii cu niste planuri clare. Asa, ce simplu e sa spui ca interzici benzinare, dieseluri si hibride...pana mea...nu duc lipsa de idioti nici britanicii...

    Si sa nu mai spunem de ipocrizia europenilor, care marseaza ca tampitii doar pe masinile electrice, dar nu iau in calcul ca extractia si procesarea metalelor necesare electrificarii totale vor polua mai mult decat toate motoarele clasice la un loc. Dar ce conteaza, sa moara africanii si sud-americanii, ca "este" multi oricum.

    Si inca ceva ce idiotii astia de politicieni nu iau in considerare: efectele sociale majore!!! Industria auto genereaza printre cele mai multe locuri de munca (nu doar in fabricile de asamblare) si in tot lantul de aprovizionare (producatori si furnizori de piese, materiale, logistica...tot-tot-tot). Daca se merge pe interzicerea vanzarii de benzinare, diesel si hibride, vanzarile vor scadea radical, deoarece in 15 ani preturile la electrice nu se vor putea reduce atat de mult incat sa isi permita toata lumea, asa cum se intampla acum. Din cauza scaderii vanzarilor, producatorii vor trebui sa dea afara sute de mii de oameni, daca nu chiar milioane!!! Pe langa asta, toti furnizorii si prestatorii de servicii vor fi de asemenea afectati. Va dati seama ce impact economic major va fi in toate Europa (UK + UE)??? Sa nu mai pomenim de revoltele sociale care cu siguranta vor avea loc... Fuck... De-asta spun ca nu este chiar asa usor sa interzici vanzarile de masini cu motoare clasice si sa nu fie niste efecte catastrofale. Dar mno, pentru asta ai nevoie de oameni cu mai mult de 2 neuroni, ca sa gandeasca cu adevarat in detaliu toate implicatiile unor astfel de masuri.
    Faceti un calcul simplu. Cate masini se vand in momentul de fata in Europa? In 2019, s-au vandut 15.805.752 (sursa: https://www.acea.be/press-releases/article/passenger-car-registrations-1.2-in-2019-21.7-in-december).
    Sa spunem ca 5% sunt doar electrice (desi este o supraestimare)...asta inseamna cca 790.000...imaginati-va pana in 2035 vanzari de 20 de ori mai mari pentru electrice, pentru a ajunge la aceleasi cifre de vanzari ca in prezent...sunt mai optimist de felul meu, dar de data asta ceva nu suna bine...
    7 1
  • Nu va impacientati. Magaoaia marxista numita UE nu mai are mult. Sa vedem daca iese LePen in Franta, ceea ce va fi echivalent cu game over.
    5 1
  • Edikkk
    UK este o ţară extrem de bogată şi vor să meargă pe strada SUA şi China.

    Culmea este că vor să şi îi întreacă.

    Este halucinant că vor interzicerea tututor maşinilor termice, inclusiv PHEV şi să rămână doar cu EV.

    Nici Norvegia nu a mers aşa de departe.

    Dar cum ziceam UK este extrem de bogată şi oricum NU ESTE MINCIUNĂ până în 2050 vor ajunge cu 80%-100% energie electrică numai din energie verde !!!
    Vor scăpa de carbune şi petrol, va rămâne un 0-15% gaz.

    Au deja iar alte parcuri eoliene off shore în construcţie cu blade cele mai mari din lume!
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru