Mașina de copiat chinezească lovește iar: noul Vokswagen Tiguan are un frate geamăn în China

de Bogdan Mirică
Luni, 08.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul chinez Zotye, recunoscut pentru plagierea modelelor din Grupul Volkswagen, a recidivat. Asiaticii au copiat designul noului Volkswagen Tiguan.

Isteria clonelor chinezești continuă. De această dată cu o clonă a actualului Volkswagen Tiguan, abia lansat pe piețele din Europa. Modelul germanilor a servit ca muză pentru oamenii de creație ai constructorului Zotye, recunoscut deja pentru reputația sa de copiator cu ștate vechi.

Cea mai nouă ispravă se numește Damai X7 și nici măcar nu a fost lansat, primele imagini fiind unele spion. Designul crossover-ului îl imită pe cel al lui Volkswagen Tiguan, mai ales în partea posterioară, unde stopurile au aceeași formă. Partea frontală este similară cu cea a lui Tiguan, însă fură mai mult din estetica prototipului Volkswagen CrossBlue Coupe.

Decizia de a copia noul Tiguan este o recidivă, dacă stăm să ne gândim că precursorul lui Damai X7, adică vechiul Damai X5, a copiat designul aceluiași model german.

Zotye Damai X5, copia chinezească a vechiului Volkswagen Tiguan

Pe lista modelelor clonate în trecut de Zotye se află Audi Q3, vechiul Tiguan (Damai X5), Audi Q5 și Porsche Macan.

via carnewschina

Comentarii (17)

  • hm chinezii astia-s culmea ...acuma copiaza si masinile cele mai anoste...altceva n-au gasit numai tiguanu?
    28 12
  • rotila
    iar bati campii. frate geaman inseamna altceva.asta e bastard .
    16 2
  • anost zici tu, de faruri trase pana la parbriz si siluete ce nu inspira nici un pic de dinamism ce zici? linii ce incep flluid si se termina jalinic, alai dizain fratzica.....
    5 17
  • Designul e asemănător, însă piesele sunt preponderent chinezești pe ambele variante.
    19 7
  • Tc1900
    sunt consecventi - copiaza doar tiguan,

    asta deja inseamna traditie...
    17 0
  • noul tiguan arata ca un cur - masina pt pensionari / varianta chinezeasca aproape ca arata mai bine. lol
    9 7
  • albastur
    ASA e vw.daua chinezari macar cea a chinezilor e cea originala ,si araata si mai bine,daca era invers toata lumea mama ce misto e e asa e a e nasp arata rau
    4 2
  • Dacă ar fi piraț serioși, ar face treaba până la capăt: ar copia și sigla :)
    12 0
  • gresit, asta-i viitorul tiguan...
    7 3
  • Puteau copia orice . Dar sa copiezi o masina stearsa si ''insipida'' este de-a dreptul grotesc.
    7 8
  • @vw.

    Asa este. Dar pot baga mana in foc ca copia asta chinezeasca este mai calitativa de 10 ori decat un rahat german ( VW Tiguan ).

    @sfds - Tiguan este cel mai prost Suv compact din clasa sa . La banii pe care ii cere nu-ti ofera nici macar o suspensie spate Multi-Link . Tin sa-ti dau dreptate si sa cred ca Tiguan este gandit pentru acel public de varsta a patra caruia nu-i mai trebuie suspensie Multi-Link pentru diversele cazuri de condus dinamic. Probabil vor sa le aminteasca de batrana Dacia. Vorbesc in pielea de posesor de Ford Kuaga model cumparat nu de foarte mult timp, care in clasa cu Tiguan ofera mult mai multe.
    8 6
  • scamel
    @no vax
    nu e nevoie sa te justifici in fata noastra ca ti-ai luat kuga.
    cei de varsta a patra stau acasa de obicei si se uita la tv la ora 5 cand sunt reportaje cu cei care conduc dinamic.
    3 5
  • ALBASTRU
    NovoX fordul alt cotet scump ca si intretinere plastice gen musama ,macar wv e mai calitativ asa e cand nu ai bani de Tiguan sunt acri stuguri
    2 7
  • @ALBASTRU
    Tu ai bani de tiguan dar încă mănânci litere...După cum te exprimi sigur te pricepi și la mașini.
    7 4
  • @ALBASTRU

    Fordul meu ''cotet'' a costat 24 de mii este varianta cea mai slab echipata nu are nici macar clima, dar macar ofera un ansamblu tehnic superior fara sa ''danseaze'' pe curbe precum un microbuz de Tiguan, si fara a resimti toate gropile orasului precum intr-o afumatura de Tiguan. Strai linistit, daca vroiam ansamblul tehnic pe care il are Tiguan ma uitam la Dacia Duster ca-i asemanator , tot ieftin si prost.
    3 1
  • AMBASTRU
    NovoX Te respect fratele daca la-i luat de NOU bravo tie si ai tot respectul meu, majoritatea sugatorilor au sh( e normal dar se caca pe ei ca-s cele mai bune masini si cand incep sa cade piesele de la ele nu mai zic nimica)OAMENII NU VAND MASINILE PE CARE LE-AU AVUT DE NOI ACHIZITIONATE ASA CA AU NEVOIE DE BANI ,AU INCEPUT SA CADA PIESE SI APOI VIN SUGACI SI ZIC CA EI AU MASINI NOI SPER SA FIU INTELES ,.Lucrul nou e lucrul nou NU SE COMPARA CU MASINILE CARE AU FOST CACATE ,Cei care nu-si permit nou si au sh ciocul mic si ii respect pentru acei oameni care au sh si nu se unfla-n pene,.Si eu am un e-class de nou si-s multumit ca si tine
    0 2
  • ALBASTRU
    NovoX Te respect fratele daca la-i luat de NOU bravo tie si ai tot respectul meu, majoritatea sugatorilor au sh( e normal dar se caca pe ei ca-s cele mai bune masini si cand incep sa cade piesele de la ele nu mai zic nimica)OAMENII NU VAND MASINILE PE CARE LE-AU AVUT DE NOI ACHIZITIONATE ASA CA AU NEVOIE DE BANI cum se mai zice ,AU INCEPUT SA CADA PIESE ,turbina EGR-eul etc SI APOI VIN SUGACI CARE LE CUMPARA SH SI ZIC CA EI AU MASINI NOI SPER SA FIU INTELES ,.Lucrul nou e lucrul nou NU SE COMPARA CU MASINILE CARE AU FOST CACATE ,Cei care nu-si permit nou si au sh ciocul mic si ii respect pentru acei oameni care au sh si nu se unfla-n pene,.Si eu am un e-class de nou si-s multumit ca si tine
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru