Mașini transformate în opere de artă: după Andy Warhol, un chinez a fost invitat să picteze următoarea mașină BMW Art Car

de Bogdan Mirică
Marti, 06.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că exemplarul cu numărul 18 al colecției BMW Art Car va fi pictat de un artist chinez. Tot anul acesta se împlinesc 40 de ani de când BMW a început să transforme mașinile în opere de artă.

În urmă cu exact 40 de ani, BMW lansa o modă care avea să devină legendară și avea să inspire o mulțime de alți constructori și artiști. Herve Poulain, mare pasionat de artă și pilot de curse, l-a rugat pe prietenul său, Alexander Carvel, un artist popular la acea vreme, să își elibereze spiritul creator asupra uneia dintre cele mai importante mașini ale momentului: BMW 3.0 CSL. Mașina participase în cadrul cursei de la Le Mans în anul 1975 și avea să devină primul exponat al seriei BMW Art Car Collection.

De atunci și până în prezent, colecția de mașini pictate a adunat semnăturile unor artiști celebri cum sunt Andy Warhol, Roy Lichtenstein, David Hockney, Michael Jagamara Nelson și Jeff Koons.

Esential 40 de ani se împlinesc de la debutul primei mașini din colecția BMW Art Car.
17 mașini include până în prezent colecția BMW Art Car.
Anul acesta, misiunea de a picta unul dintre cele mai extreme modele BMW îi revine artistei chineze Cao Fei, unul dintre cei mai populari oameni de creație din Țara Marelui Zid.
Cao Fei va avea onoarea de a reinterpreta un BMW M6 GT3, inspirându-se din schimbările industriei auto chineze și din evoluția sporturilor cu motor în această țară.

Mașina finală va fi dezvăluită abia în 2017 și se va adăuga celorlalte 17 capodopere create de-a lungul celor 40 de ani. De asemenea, exemplarul M6 GT3 creat de Cao Fei va fi expus într-un muzeu special și va participa la o cursă importantă din Asia.

Anul acesta, cu ocazia aniversării celor 40 de ani, mașinile Art Car vor pleca de la Muzeul BMW din Munchen într-o călătorie în jurul lumii în Miami, Shanghai sau New York.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru