Jeff Koons a fost ales sa deseneze urmatorul BMW Art Car

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Odata cu aniversarea a 35 de ani de la lansarea proiectului BMW Art Cars, germanii l-au ales pe designerul american Jeff Koons sa deseneze cea de-a 17-a masina a acestui proiect.

Jim O'Donnell, Presedintele Diviziei Nord-Americane a marcii BMW a anuntat astazi ca Jeff Koons este artistul ales sa deseneze cea de-a 17-a masina BMW Art Car din istoria de 35 de ani a acestui proiect. Cei doi au facut anuntul la studioul lui Koons din New York City. Jeff Koons va intra astfel intr-un grup select de artisti care include nume precum Andy Warhol, David Hockney, Jenny Holzer, Roy Lichtenstein, Frank Stella, Robert Rauschenberg si Alexander Calder. Fiecare dintre acestia a decorat asa cum a considerat de cuvinta o masina BMW.

"Abia astept sa particip la aceasta traditie care a avut drept fondatori pe artisti precum Calder, Lichtenstein, Stella si Warhol.", a declarat Jeff Koons in momentul in care cei doi parteneri au facut acest anunt.

"Intregul Grup BMW asteapta cu nerabdare sarbatoarea artei contemporane prin intermediul lui Jeff Koons, unul dintre cei mai buni artisti ai timpurilor noastre", a declarat Jeff O%u2019Donnell cu ocaza acestui eveniment.

Jeff Koons si-a anuntat dorinta de a crea un BMW Art Car in 2003, dar au trecut sapte ani de la acel moment pana cand acest lucru va deveni realitate.

Relatia lui Koons cu BMW a inceput in urma cu doua decenii, cand a condus un BMW in perioada in care locuia in Munchen, orasul in care marca bavareza isi are sediul. Mai mult decat atat, Jeff Koons este cunoscut pasionat al automobilelor, iar Bono, solistul formatiei U2, a declarat ca el este unul dintre artistii ideali care ar avea posibilitatea de a desena o masina care ar face intreaga lume sa se indragosteasca din nou de automobile.

Via | PRNewswire (inreg.)

Comentarii (1)

  • 18
    adica a 18 voiati sa spuneti. Pe wikipedia este a 18-a
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru