Iată noul BMW Art Car realizat de Jeff Koons

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.06.2010
BMW a prezentat noul său art car la centrul Pompidou din Paris. Modelul BMW M3 GT2 este decorat de Jeff Koons şi va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Jeff Koons a dezvăluit alături de BMW rezultatul celei de-a 17-a ediţii a proiectului BMW Art Car. Modelul a fost prezentat în faţa a 300 de invitaţi speciali din lumea întreagă. Modelul va alerga în cursa de 24 de ore de la Le Mans, în data de 12-13 iunie 2010. De data aceasta, subiectul pe care a lucrat artistul angajat să facă noul Art Car de la BMW este un BMW M3 GT2.

Bazele colaborării dintre Koons şi BMW au fost puse în 2003, când el şi-a exprimat dorinţa de a crea un model pentru proiectul BMW Art Car. Relaţia sa cu BMW a început în urmă cu mai bine de două decenii, când a condus un model BMW în perioada în care a locuit în München, oraşul unde se află sediul BMW Group. Koons este cunoscut şi pentru aprecierea sinceră a automobilelor. La începutul acestui an, Bono, solistul vocal şi vedeta trupei U2, l-a numit unul dintre artiştii ideali pentru a crea designul unui automobil care să facă lumea să se re-îndrăgostească de maşini.

Derivat din BMW M3, BMW M3 GT2 dispune de un motor V8 cu capacitatea de 4.0 litri, ce dezvoltă o putere maximă de 500 CP, de un şasiu evoluat, frâne de competiţie şi de utilizarea la scară largă a materialelor uşoare.

Capabil să atingă 160 km/h în 3,4 secunde, BMW M3 GT2 este deja considerat ca un candidat serios la victorie în cursa din acest an, deşi intră în categoria maşinilor aflate la debut. Sub directa îndrumare şi supervizare a lui Koons, proiectul său BMW Art Car a fost produs în cooperare cu o echipă de ingineri şi designeri BMW la Schmid Design, în Bavaria. Provocarea de a crea proiectul BMW Art Car a însemnat utilizarea materialelor uşoare şi a designului care nu va interfera cu aerodinamica şi masa unui model de competiţie.

Directorul BMW Motorsport, Mario Theissen, a anunţat piloţii care vor participa la cursa de 24 ore de la Le Mans în aprilie 2010. Andy Priaulx, Dirk Müller şi Dirk Werner vor lua startul la volanul BMW Art Car cu numărul 79. Jörg Müller, Augusto Farfus şi Uwe Alzen vor pilota modelul BMW Le Mans cu numărul 78. Cursa de 24 ore de la Le Mans este cea mai veche întrecere de anduranţă din lume, oricare ar fi disciplina auto, şi este organizată anual cu începere din 1923, în apropierea oraşului Le Mans, regiunea Sarthe, în Franţa.

Aceasta se desfăşoară pe un circuit ce cuprinde drumuri publice care au fost închise traficului.

Via | BMW

Comentarii (4)

  • foarte tare...
    8 1
  • AgentSmith
    "Capabil să atingă 160 km/h în 3,4 secunde"
    ...tare ma indoiesc.
    3 3
  • se poate
    eu cred ca se poate, au scos din Subaru 0-100km/h in 3.7, nici asta nu e departe :)
    1 1
  • daca masina asta atinge "160" in 3.4 sec, isi da lame veyron-ul , nu cumva este vorba de 100 ?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru