Mercedes a înregistrat numele unui brand electric: MEQ va fi rivalul declarat al lui BMW i și va lansa un adversar pentru Tesla Model S

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a înregistrat un nume nou, care ar urma să fie folosit pentru viitorul său brand de mașini electrice. Acesta se va numi MEQ și va lansa primul model în 2019.

Urmând exemplul celor de la BMW și încercând să prindă din urmă avansul luat de Tesla, cei de la Mercedes se pregătesc să lanseze un nou brand electric. Omologul diviziei BMW i1, brandul electric Mercedes se va numi EQ și a fost deja înregistrat.

Potrivit jurnaliștilor britanici de la AutoExpress, Mercedes a înregistrat inițialele EQ alături de toate literele modelelor sale actuale. Asta înseamnă că vom avea EQA, EQB, tocmai până la EQX. De asemenea, au fost înregistrate și sloganuri ca ”EQ inside”, ”EQ boost” și ”Generation MEQ”, urmând a fi folosite în cadrul unor strategii de marketing viitoare.

Pentru a fi mai ușor de pronunțat și de asimilat de publicul larg, brandul ar putea să se numească MEQ, litera M urmând a proveni de la Mercedes.

Esential 2019 este anul în care va fi lansat primul model electric al brandului MEQ.
În prezent, se presupune că primul model electric al brandului, programat să apară în 2019, se va numi EQS și va fi o versiune complet electrică a modelului Clasa S.
Aceasta ar urma să fure din clienții lui Tesla Model S, rivalul său direct. Limuzina va fi bazată pe o platformă nouă, modulară, denumită EVA (Electric Vehicle Architecture), capabilă să găzduiască atât modele mai mici, cât și SUV-uri.

Pe lângă Tesla, Mercedes va avea rivali și din partea celorlalte branduri premium consacrate: Jaguar pregătește un SUV electric, Audi a anunțat deja un Q6 cu zero emisii, iar Porsche investește masiv în sportiva electrică anticipată de conceptul Mission E.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru