Mercedes-Benz pregătește un sedan electric de clasă mare: EQE va fi lansat până în 2022 și va avea autonomie de 600 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 03.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va lansa până la finalul anului 2022 un sedan electric de clasă mare. Acesta va concura cu Tesla Model S, iar primele informații anunță un sistem de propulsie cu 400 CP și o autonomie de până la 600 de kilometri.

Mercedes-Benz a dat naștere familiei EQ, un brand care va include doar modele electrice. Primul produs lansat sub umbrela familiei EQ a fost SUV-ul EQC.

Conform planurilor constructorului german, până la finalul lui 2022, gama de vehicule electrice ar urma să fie alcătuită din șase modele.

Al doilea model al familiei EQ va fi EQV. Versiunea de pre-serie a monovolumului electric a fost deja prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, urmând ca varianta de producție să debuteze spre finalul anului curent. Tot în 2019, nemții vor prezenta și EQB, versiunea electrică a noului SUV GLB. Conform unor surse apropiate companiei, anul acesta am putea face cunoștință și cu EQA, un model electric bazat pe hatchback-ul Clasa A.

Primul model electric Mercedes-Benz dezvoltat pe o arhitectură specială va fi EQS, produs planificat pentru lansare în 2021. Nemții pregătesc platforma MEA2 special pentru viitoarea gamă de electrice.

Tot pe lista nemților se află și EQE, un sedan electric de clasă mare gata să se dueleze cu Tesla Model S.

Primele informații cu privire la acest model au apărut într-un document publicat de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China.

V295 este numele intern folosit pentru EQE, iar conform primelor informații, modelul va miza pe două motoare electrice, câte unul amplasat pe fiecare punte, și va avea la bază noua platformă MEA2. Puterea totală dezvoltată de sistemul electric va fi de circa 400 de cai putere, în timp ce pachetul de baterii ar urma să ofere suficientă energie pentru o autonomie de până la 600 de kilometri. Prezentarea viitorului Mercedes EQE ar urma să aibă până la finalul lui 2022.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Autonomia de 600 km ar fi foarte buna, in comparatie cu cea de la MERCEDES BENZ EQC (estimata la cca. 400-420 km in ciclul WLTP)....
    Cam greoi stilul de miscare al europenilor - important este insa SA SE MISTE ODATA...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru