Premierele Mercedes-Benz în gama de electrice EQ pentru următorul an: nemții vor lansa SUV-urile EQA și EQB, și sedanurile EQE și EQS

de Cornel Șocariciu
Luni, 14.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes-Benz EQA va fi prezentat în 20 ianuarie 2021, iar oficialii companiei au anunțat că producția SUV-ului a început deja la uzina din Rastatt. Tot în 2021, fanii modelelor electrice vor face cunoștință cu noile EQB, EQE și EQS.

Anul 2021 va fi unul foarte important pentru gama de electrice Mercedes-Benz. Conform producătorului german, anul viitor vom face cunoștință cu patru modele electrice: SUV-urile EQA și EQB, și sedanurile EQE și EQS.

Viitorul Mercedes-Benz EQA va fi prezentat în 20 ianuarie 2021, iar conform reprezentanților producătorului german, producția a debutat deja la uzina din Rastatt. Versiunea dedicată pieței din China va fi produsă începând cu prima parte a anului 2021 în uzina BBAC din Beijing.

Noul Mercedes-Benz EQB va fi prezentat tot în 2021, iar conform oficialilor companiei germane, acesta va fi produs la uzina din Kecskemét, Ungaria. La fel ca în cazul lui EQA, versiunea dedicată pieței din China va fi asamblată la uzina BBAC din Beijing.

La jumătatea anului viitor, sedanul Mercedes-Benz EQS va intra în producția de serie la uzina Factory 56 din Sindelfingen, Germania. Viitorul EQS va fi primul model Mercedes-Benz produs pe noua arhitectură dedicată modelelor electrice mari.

Conform oficialilor constructorului german, în a doua parte a anului viitor, sedanul EQE va intra în producția de serie la uzina din Bremen.

Producția versiunilor dedicate publicului din China va avea loc tot în Beijing.

Reprezentanții Mercedes-Benz au anunțat că în 2022, fanii modelelor electrice vor face cunoștință și cu SUV-urile EQE și EQS, acestea urmând să fie produse la fabrica din Tuscaloosa, SUA.

Comentarii (4)

  • Și pe buze-aduce miere:EQA,EQB, EQE și EQS cand le cuvantam.Ciudate nume mai gasesc astia la noile masini.Daca le citesc repede si cu voce tare parca as vorbi maghiara.
    12 7
  • netam-nissan
    da dle Tatraurs, nu prea inspirate nume, pina si e-chiu-loasa-bengoasa suna mai bine.
    dar ce ma pricep eu daca n-am nici start-up ca tot omu?
    16 3
  • Arad - Kecskemét 181 km. Noi n-am fost în stare să-i atragem. Bine, Mercedes mai avea o fabrică în Kecskemét, dar cum la noi existau deja 2 fabrici de componente, la Cugir și Sebeș, ar fi fost un atu în plus. Dar noi n-am fost în stare să asigurăm în 30 de ani măcar câteva autostrăzi importante.
    8 7
  • Edikkk
    Cum vă spuneam

    Fabrică în SUA, fabrică în Germania (Europa), fabrică în China
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru