Mercedes-AMG, divizia de performanță a mărcii germane, va lansa un model hibrid în 2020

de Sebastian Toma
Vineri, 31.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanță AMG a mărcii Mercedes-Benz își propune să lanseze primul său model hibrid în termen de cinci ani. Sistemul hibrid va reduce consumul de carburant și emiisile de CO2, obiectiv necesar pentru respectarea normelor europene.

Nu știm când vor fi clienții AMG pregătiți să treacă la modelele hibride. Până acum, nu ne-a fost cerut un hibrid de performanță.

Thomas Weber
Șeful departamentului de cercetare și dezvoltare Mercedes-Benz
Mercedes-AMG va lansa un model hibrid în producția de serie până în anul 2020, titrează englezii de la Autocar. Potrivit lui Thomas Weber, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare de la Mercedes-Benz, divizia de performanță a mărcii din Stuttgart va face acest pas în vederea reducerii emisiilor de CO2 la nivel de gamă. Această reducere a emisiilor este necesară pentru respectarea normelor Uniunii Europene, care vor deveni semnificativ mai stricte începând cu anul 2021. Fiecare model din oferta fiecărui producător de automobile va trebui să fie mai eficient începând cu 2020, iar divizia AMG nu face excepție de la această regulă.

Thomas Weber le-a explicat englezilor de la Autocar că optimizarea unui model hibrid pentru obținerea de performanțe demne de divizia AMG este cea mai bună soluție pentru acest departament.

Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, trebuie să atingă un nivel de emisii de 101 grame CO2/kiometru până în 2020 la nivel de gamă. În anul 2020, 95% din modelele vândute de companie trebuie să se conformeze cu această țintă, în timp ce în anul 2021, toate mașinile vândute trebuie să ajute la realizarea mediei de emisii la nivel de gamă. Presiunea pusă pe divizia AMG este ridicată, explică Weber, din moment ce vânzările gamei sunt în creștere, iar emisiile abia au fost reduse prin introducerea de motorizări supraalimentate de cilindree redusă în raport cu vechile V8-uri de 6.208 centimetri cubi.

Urmareste Automarket
Divizia AMG de la Mercedes-Benz nu a lansat până acum un model hibrid de performanță deoarece nu există convingerea că acesta ar fi popular în rândul clienților.
Thomas Weber, oficialul Mercedes-Benz citat de englezii de la Autocar în această problemă, a declarat că toți clienții AMG solicită cea mai performantă opțiune disponibilă în segment atunci când își cumpără un model realizat de această divizie. Viitorul model hibrid de la AMG nu a fost dezvăluit, dar acesta va folosi o soluție derivată din hibrizii de serie ai mărcii Mercedes-Benz. Sistemul hibrid va fi optimizat pentru o masă cât mai redusă și va asigurat atât un consum mai scăzut, cât și o creștere a performanțelor pentru scurte perioade de timp folosind motoarele electrice din dotare.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru