Mercedes-AMG GLE63 S Coupe este cea mai puternică versiune a noului crossover german

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 12.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una din surprizele Mercedes-Benz de la Salonul Auto de la Detroit este cea mai puternică versiune pentru noul SUV GLE Coupe. Noua versiune foloseşte un motor V8 twin-turbo ce produce 577 CP.

Anunţat de un teaser video publicat saptămâna trecută, noul model Mercedes-AMG GLE63 S Coupe a fost dezăluit oficial chiar înainte de debutul Salonului Auto de la Detroit. Cel mai nou rival pentru BMW X6 M se prezintă cu o parte frontală multă mai agresivă cu un spoiler complet redesenat. Versiunea AMG foloseşte farului LED, o evacuare cu patru ţevi şi jante speciale de aliaj de 22 inch.

În ceea ce priveşte interiorul, designerii au plecat de la cel al unui GLE Coupe normal, dar au scos în evidenţă volanul cu partea de jos teşită, scaunele sport tapiţate cu piele Nappa şi planşa de bord revizuită. Pedalierul este fabricat din oţel inoxidabil, tot bordul este îmbrăcat în piele, iar pentru un sistem de sunet performant, Mercedes a apelat la Harman Kardon.

Partea cea mai importantă a noului GLE63 S Coupe AMG se alfă însă sub capotă. Este vorba de propulsorul V8 turbo de 5.5 litri ce produce 577 cai putere şi 760 Nm. Motorul este conectat cu o cutie de viteze automată cu şapte trepte AMG Speedshift Plus 7G-Tronic. Puterea este transmisă către toate cele patru roţi prin intermediul sistemului 4Matic.

Pentru a aceelera de la 0 la 100 km/oră, noul GLE63 AMG are nevoie de 4.2 secunde.

Urmareste Automarket
La capitolul ţinută de drum, Mercedes-Benz GLE63 AMG foloseşte suspensia activă AMG Ride Control, precum şi sistemele Active Curve şi Sports Direct-Steer. Iar pentru a putea opri SUV-ul perfomant, Mercedes foloseşte un sistem de frânare cu discuri perforate şi ventilate de 39 cm în diametru pentru puntea faţă şi 34 cm pentru puntea spate. 

Via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • un model mai prostovan, dulau, n-am mai vazut de mult de la mertz
    11 4
  • Scrooge
    mie nu mi se pare atat de "rea" masina, dar se vede ca s-au scremut rau designerii de la Mertz sa copieze X6-ul.
    7 2
  • @ Scrooge

    Nu copiază X6, ci pur și simplu așa este forma acestei noi nișe numite SUV-Coupe.

    Pe ideea asta, toată lumea a copiat primul CLS din 2004.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru