Mercedes-Benz a început testele cu EQE: sedanul electric de clasă mare va fi lansat până în 2022

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Luni, 09.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a început testele sub camuflaj cu EQE, un sedan electric de clasă mare care urmează să fie disponibil pe piață în 2022.

Presa internațională speculează încă din vara anului trecut că gama de modele electrice dezvoltată de Mercedes-Benz va include cel târziu în 2022 și un sedan electric de clasă mare.

Cunoscut deja drept Mercedes-Benz EQE, noul model a fost observat în premieră în timpul unei sesiuni de teste sub camuflaj în nordul Europei, în condiții de iarnă.

În ciuda faptului că noul model pare foarte asemănător cu EQS, echivalentul electric al Clasei S, imaginile arată că prototipul de teste pentru EQE are dimensiuni mai mici și o formă diferită a stopurilor.

Potrivit unor informații neoficiale, viitorul Mercedes-Benz EQE va fi dezvoltat pe o platformă dedicată vehiculelor electrice și va avea două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

De asemenea, sistemul electric va genera în total aproximativ 400 de cai putere, în timp ce autonomia ar urma să fie de până la 600 de kilometri, conform standardului WLTP.

Pentru moment, noul model este cunoscut intern sub numele de cod V295, iar prezentarea oficială va avea loc până la finalul anului 2022.

De altfel, Mercedes-Benz susține că va avea o gamă de 10 modele electrice până în 2022.

Mercedes-Benz a lansat în versiuni de serie SUV-ul EQC și monovolumul EQV, iar pe lista de așteptare se află EQA (versiunea electrică a SUV-ului GLA), EQB (versiunea electrică a SUV-ului GLB) sau viitorul EQS (versiunea electrică a Clasei S).

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Bravo Mercedes!!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru