Mercedes-Benz: "Căutăm piața potrivită pentru un SUV decapotabil"

de Sebastian Toma
Luni, 22.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La doi ani de la ieșirea din producție a variantei decapotabile a lui Mercedes-Benz G-Klasse pe fondul vânzărilor slabe, nemții se gândesc din nou la un SUV decapotabil.

Esential 2013 este anul în care a fost anunțată decizia de renunțare la G-Klasse Cabriolet.
Mercedes-Benz a confirmat interesul descoperirii unei noi nișe de piață pentru lansarea unui SUV decapotabil. Vestea vine de la Wolf-Dieter Kurz, vicepreșsedintele diviziei de SUV-uri și modele sport de la Mercedes-Benz, care le-a confirmat australienilor de la Car Advice intențiile mărcii în această direcție. Kurz a specificat faptul că piața din China nu este o variantă bună, deoarece chinezii nu sunt atrași de decapotabile, deși sunt mari fani ai SUV-urilor și ale modelelor sport. Reprezentantul Mercedes-Benz și-a completat declarația cu promisiunea că marca va continua analiza pieței auto globale pentru a descoperi dacă mai este necesar un asemenea model de nișă în lumea auto.

POVEŞTI AUTO: 105 ani de automobile Mercedes-Benz cu tracţiune integrală

Analiștii auto se așteaptă ca Mercedes-Benz să urmărească evoluția lui Range Rover Evoque Cabriolet, model care va debuta în 2016, în vederea luării unei decizii finale privind proiectul lor. Compania din Stuttgart nu este la primul său SUV cabrio, G-Klasse având în ofertă o variantă decapotabilă până în 2014. La vremea respectivă, modelul a fost retras din producție din cauza vânzărilor slabe în raport cu costurile de producție.

Mercedes-Benz G-Klasse Cabriolet iese din producţie

Urmareste Automarket
Gama de SUV-uri de la Mercedes-Benz este în continuă extindere și vânzările acestei categorii au crescut cu 30% în ultima perioadă în raport cu situația de anul trecut. O gamă generoasă de SUV-uri le face probleme celor de la Mercedes-Benz privind alegerea unui model care să primească și o variantă decapotabilă, deoarece nemții trebuie să aleagă varianta care să fie atractivă pentru o bază de clienți cât mai mare.

Mercedes G-Klasse împlinește 30 de ani de existență

Via CarAdvice

Comentarii (2)

  • Cum sa nu fie necesar ? ohoooo, o sa moara Romanii de extaz cand o sa aiba asa ceva in oferta si-si vor putea achizitiona un astfel de model. E greu ma, e greu sa-ti impresionezi vecinii... cu ce ?
    Un banal X6, un ML ? Pana si Range Rover Sport e deja fumat...
    Nu tata, un SUV decapotabil ! Nu inteleg cum de Mercedes nu si-au dat seama ca Romania este exact piata de care au nevoie. Daca mai punem si Rusia si China, ne dam seama ca saracii nu vor face fata comenzilor.
    12 2
  • Scorpionul_negru
    Ce mai mare prostie sa scoata G-ul cabrio din productie. Eu daca ar fi sa cumpar un offroader acela ar fi G class cabrio. Restu nu ma intereseaza ! Ce poate fi mai frumos sa strabati un drum forestier de munte intr-un offroader cabrio care iti ofera libertate si aer curat de padure ? Un G normal ? In nici un caz ! Un G cabrio e raspunsul ! Din pacate nu il poti lua decat second acum.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru