Mercedes G-Klasse implineste 30 de ani de existenta

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.01.2009
Mercedes-Benz G-Klasse implineste 30 de ani de cand este in productie, modelul fiind abia la a doua generatie.

Mercedes-Benz G-Wagen, denumit ulterior G-Klasse, a fost prezentat presei pe data de 5 februarie 1979. Inca de la introducerea pe piata, modelul era disponibil in cinci versiuni de caroserie si clientii puteau alege dintre patru motorizari. Desi a doua generatie a fost lansata in 1991, design-ul a ramas in mare proportie neschimbat. Anul acesta, modelul aniverseaza 30 de ani de existenta.

De la debutul productiei pana astazi, Mercedes-Benz G-Klasse este fabricat in Austria, in baza colaborarii dintre Daimler-Benz si Steyr-Daimler-Puch. Platforma modelului a fost versatila inca de la inceput, motiv pentru care a fost folosit atat de armata germana, cat si de Vatican pe post de Papa-mobil.

Modelul a fost creat pentru a putea fi folosit in teren accidentat fara probleme, iar generatia actuala pastreaza aceste calitati intacte, fara a renunta la confortul pasagerilor. Ca dovada a acestui fapt, platforma tehnica a ramas, in mare parte neschimbata, in comparatia cu cea a modelului din 1979.

Principalele modificari aplicate de-a lungul timpului constau in implementarea unei transmisii automate in 1981 si a unui sistem de tractiune integrala permanenta din 1990.

Via | CarFanatic

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru