Mercedes-Benz Clasa G va avea un frate mai mic. Noul model va primi motoare clasice și electrice

de Tiberiu Safta
Joi, 16.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi din presă, Mercedes-Benz pregătește un nou model, care să fie un Clasa G de dimensiuni mai mici. Din primele informații, noul model ar urma să primească un motor termic și unul electric, iar lansarea este programată în 2026.

Mercedes-Benz Clasa G este unul dintre cele mai emblematice și mai longevive modele din gama constructorului german. Modelul de teren, conceput inițial pentru armata germană, este produs neîntrerupt încă din 1979 și păstrează, în linii mari, același design pătrățos care l-a făcut celebru.

De-a lungul timpului, Mercedes-Benz a lansat o sumedenie de SUV-uri mai mici și mai mari, care oferă un nivel de performanță și de confort superior pe asfalt. Acum, însă, potrivit publicației germane Handelsblatt, cu informațiile preluate de cei de la Motor1, se pare că legendarul G Wagon va primi un frate mai mic.

Mai exact, este vorba despre un nou model, derivat din Clasa G, care va pune mai mult accent pe nivelul de performanță pe asfalt. Din primele informații, viitorul model ar urma să fie bazat pe noua platformă dedicată MMA, care va debuta oficial în 2024. Mai mult, noul SUV va fi oferit în versiuni cu motoare termice, precum și în versiuni cu propulsoare electrice.

Asta înseamnă că noul model va avea o caroserie autoportantă față de fratele său mai mare. De asemenea, potrivit surselor, viitorul SUV va avea o gardă la sol mai joasă și o lungime similară cu Clasa G.

Dacă informațiile se adeveresc, atunci noul model, încă nebotezat, urmează să fie lansat abia în 2026.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru