Mercedes-Benz GLC Coupe Concept: primele imagini oficiale cu viitorul rival al lui BMW X4

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 19.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini oficiale cu noul concept GLC Concept. Acesta va fi prezentat publicului în cadrul Salonului Auto de la Shanghai și ne arată cum va arăta viitorul rival al modelului BMW X4.

Mercedes-Benz a avut nevoie de aproape 10 ani pentru a lansa un rival pentru BMW X6 în forma modelului GLE Coupe. Și pentru că BMW are acum în gamă și un model mai mic numit X4, cei de la Mercedes nu au mai pierdut timpul și anunță deja un rival numit GLC. Anunțat de o primă schiță de design la începutul lunii și apoi de câteva imagini scăpate pe internet, Mercedes-Benz a decis să oprească suspansul și a prezentat oficial imagini cu noul concept GLC Coupe. Acesta va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Shanghai.

Salonul Auto din China a devenit un loc favorit pentru prezentarea unor noutăți Mercedes-Benz. Acum un an de zile, tot la acest salon, Mercedes prezenta conceptul Coupe SUV, concept ce anunța viitorul model de serie GLE Coupe. Revenind la noul concept GLC Coupe, acesta pare o versiune mai mică a modelului GLE Coupe, iar Mercedes recunoaște că este un model foarte aproape de versiunea de serie. Viitorul Mercedes-Benz GLC Coupe va fi un rival direct pentru BMW X4, și cel mai probabil vom putea vedea versiunea de serie a acestui model undeva la jumătatea anului viitor.

Platforma folosită este comună cu cea pentru a doua generație a modelului GLK (ce va fi rebotezat GLC).

Urmareste Automarket
Conceptul Mercedes-Benz GLC Coupe are 4.73 metri lungime, un ampatament de 2.83 metri și folosește jante de 21 inch. Înălțimea mașinii este de 1.6 metri, iar linia plafonului coboară spre parte din spate. În partea din spate se remarcă cele patru evacuări, amplasate vertical de fiecare parte a mașinii.
Blocurile optice folosesc tehnologia full-LED, iar designul stopurilor este similar cu cel folosit și de fratele mai mare, GLE Coupe.

În ceea ce privește motorul, Mercedes a montat sub capota acestui concept un propulsor V6 biturbo de 3.0 litri ce dezvoltă 367 CP la 5.500 rpm și 520 Nm între 1.500 și 4.000 rpm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze autiomate cu nouă rapoarte. 

Via Mercedes-Benz

Comentarii (10)

  • hazard
    ugly arse :)
    5 16
  • Copy-Paste GLE Coupe.
    8 10
  • Din nou joaka de-a ''papusile Matrioska'' . Sa speram totusi ca Benz, va folosii materiale ceva mai bune la interior decat cauciucul moale din x4.
    Aviz amatorilor de Moskwiz !
    7 21
  • mariane, .... ia-r tuica de pufoaica te face sa scoti baloane ,.... mercedes face cele mai confortabile masini de lux ..... toti senatori presedintii casele regale circula cu mercedesuri si asta fiind-ca sant masini foarte confortabile . scot pe piata glc fiind-ca asta cere piata ., ....toti ceri acest segment,...nu ai bani de glk cumperi glc , ......tot la aceeasi calitate mercedes. iar modelul asta va avea 367 CP bi turbo deci poti sa dai si chic down daca vrei sa ajungi la o intalnire de afacere....
    4 21
  • @ionutz...
    felul in care reusesti sa te exprimi e praf...mai mult nu-ti spun...n-are niciun rost.
    16 2
  • @nedelcu
    Domnule penibil, Lexus are doua SUV-uri si sunt identice la partea frontala, adica copy-paste, adica taci naibii.
    17 4
  • Mercedes are mai multe SUV-uri decat sedan-uri.......BMW la fel.....Audi la fel.....pfffffff
    Doamne cand se termina tampenia asta cu goana dupa bani.........si modele noi tot din 6 in 6 luni???????ce dracu de segmente voe acoperi pe viitor????vor incerca constructori de lux sa furi si din clienti de Citroen C1?????mam saturat de javre de masini precum X4.....acest viitor model de la Mercedes viiiitoru Q1 de la Audi......parca nau nimica special aceste masini.......pur si simplu masini....produse de consum...........
    14 4
  • tare
    2 3
  • Traznet
    1 4
  • Hai ca nu ii urat :)

    Mie m plake ca stiu sa m ecsprim mai bn dekat ionutz smekeru :))))))
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru