Mercedes promite un S-Klasse cu rulare autonomă în maxim opt ani

de Bogdan Mirică
Joi, 16.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare Mercedes a recunoscut că mai multe prototipuri S-Klasse testează o tehnologie ce va permite limuzinei să ruleze autonom, fără intervenţia omului.

Mercedes a dezvăluit abia ieri noua generaţie a modelului S-Klasse, însă în presa de specialitate se vorbeşte deja despre viitoarea generaţie şi despre ce mai pregăteşte constructorul german în materie de tehnologie auto.

Şi pentru că tot sunt la modă maşinile care se conduc singure, Mercedes recunoaşte că are în plan un astfel de automobil. O susţine chiar Thomas Weber, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare Mercedes, care a confirmat intenţia de a lansa o maşină autonomă înainte de 2021, atunci când este programată să debuteze o nouă generaţie a proaspătului S-Klasse.

Există posibilitatea de a produce această tehnologie în serie, dar regulile actuale nu permit acceptarea ei.

Thomas Weber
Directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare Mercedes
Maşina autonomă va fi dezvoltată tot pe baza lui S-Klasse, fiind, practic, o versiune a limuzinei. Aceasta ar urma să debuteze în 2017, odată cu faceliftul navei amiral.
Acelaşi Weber a declarat, în cadrul evenimentului de lansare al noului S-Klasse, că „există posibilitatea de a produce această tehnologie în serie, dar regulile actuale nu permit acceptarea ei”.

Tot el a adăugat că tehnologia pilotului automat adaptiv, proaspăt instalată pe noul S-Klasse, i-a ajutat să facă progrese importante în obţinerea unei maşini autonome. Noul sistem de cruise control adaptiv al limuzinei menţine o anumită distanţă faţă de vehiculul din faţă şi ajustează direcţia pentru a menţine banda de rulare, câtă vreme şoferul încă atinge volanul.

Weber a recunoscut şi că Mercedes operează în prezent mai multe maşini prototip, proaspăt ieşite din laborator, care testează rularea autonomă. Tot el susţine că o versiune de serie va sosi mai devreme de opt ani.

Comentarii (9)

  • coxilian
    INCREDIBIL. NU ATI OFERIT O STIRE CU NOUA CLASA S!!!!
    AVEAM MARI PRETENTII SI ASTEPTARI DIN PARTEA VOASTRA
    22 5
  • Mercedes a lansat ieri noul S oficial iar pe AM nu exista un articol cu informatii complete, poze si video, au aparut pana si pe site-urile care nu sunt neaparat auto, de obicei sunteti prompti.
    65 3
  • frate treaba asta ma sperie foarte mult.....mai ales ca sunt sofer....
    sa presupun ca acum toata industria auto......o va lua pe calea 'autonoma'.......in urmatori 10 ani.......
    sa speram ca in 20-25 de ani NU se va interzice sofatul.........pt. ca oricum in 20 de ani meseria ca sofer de taxi si altele vor disparea.....
    31 4
  • Da' ce ati patit Automarket ?
    Nu ati fost invitati la Hamburg si vati suparat pe Mercedes de nu ati pus lansarea celui mai important automobil din industrie ?

    Automarket, voi in ce clasa sunteti sau aveti clasa ?

    Voi trebuie sa aserviti interesul nostru, al cititorilor nu orgoliile voastre.

    Oricum acest lucru compromite deja obiectivitatea viitoarelor postari ce le aveti despre Mercedes.
    47 2
  • Niciun articol despre lansarea navei amiral a celor de la Mercedes-Benz???

    Se stie deja de foarte multi ani ca ce apare astazi ca dotari si tehnologie pe S-Class, va aparea peste 15-20 de ani (daca nu si mai devreme) pe multe alte modele de clasa inferioara.
    Chiar toate articolele trebuie sa le primiti prin Automotive News ca sa le postati pe site? Sunt dezamagit de voi.

    Pe site-ul 0-100.hotnews.ro a aparut de ieri dimineata un articol frumos despre noul S-Class, cu informatii foarte bune si imagini. pentru AM e mai important un articol despre Mike Brewer si intalnirea de 75 de ani a celor cu VW Käfer.

    @Mafia - stai jos, 4!!!
    30 5
  • Bogdan (Moldova)
    Toate siteurile romanesti si europene elogiaza S-Klasse ca un model nemaivazut de bun, dar de fapt acesta e constuit pe platforma tehnica a generatiei precedente, are motoarele generatiei precedente, si unicul sitem hibrid nou inca nu e disponibil. Nici cutia automata cu 9 trepte n-a aparut:
    http://www.automarket.ro/stiri/viitoarea-generaie-mercedes-s-klasse-va-avea-o-cutie-automat-cu-9-trepte-44939.html

    Deci ce avem la drept vorbind - o generatie noua anuntata cu atata tam-tam care n-aduce nimic nou, iar jurnalistii merg cu gloata in osanale nemeritate lui S-Klasse.

    Eu cred ca Automarket a avut motive sa nu publice. Ai nostri din Moldova au fost si mai insistenti si i-au batut la cap pe Daimler pana au recunoscut ca noul S-Klasse e de fapt cel vechi imbracat in haine noi:
    http://piataauto.md/Stiri/2013/05/Raspuns-oficial-Daimler-pentru-PiataAuto-md-Da-noul-S-Class-foloseste-platforma-fostei-generatii-Cutia-de-viteze-cu-9-trepte-nu-a-fost-planificata/
    3 17
  • sadasd
    Ma bucura sa aud acest lucru cu toate ca as fii curios cum va rula acel automobil in romania, unde lipseste marcajul rutier, unde gropile sunt ca firele de iarba si unele chiar mai mari ca masinile ( chiar daca foloseste gps-ul, cand va da in toate gropile sa vezi ce fain va fii).
    Cat despre ce zice tzenu_bmw, pot spune ca nu are deloc dreptate, chiar din contra cred ca va fii foarte bine caci nu vor mai fii taximetristi zmei, care merg cum vor ei ci va fii o firma care va face totul automatic de la un dispecer si se va conduce foarte regulamentar.
    6 0
  • Mafia stie una si buna dar este civilizat si echilibrat. Exista cititori care abia stapanesc limba romana si pentru care bunul simt este intangibil.

    Desi aproape niciodata nu sunt de acord cu ce spune colegul de forum si de dragoste pentru asiatice il consider una din emblemele Automarket.

    Numai cand ii vad numele ma binedispun. Restul nu mai conteaza.
    Sa traiesti sanatos 1000 de ani Mafia!
    6 18
  • @Bogdan
    Lasa propaganda anti Mercedes ca esti penibil, si ce daca este pe platforma modificata a fostului model? A fost o platforma foarte avansata si acum a fost imbunatatita, confortul suspensiei era imperial si la fostul, crezi ca poti reinventa asa ceva? pun pariu ca stii si ca Lexus LS este facut tot pe baza platformei vechi, dar ti-a "scapat" acest aspect, nu asta este motivul pt care AM n-a prezentat un articol cu noul model, ia-te de mana cu robert_444, alias @samba aici, asta daca nu esti tot tu, si abereaza in alta parte.
    16 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru